Τρίτη
16
Απρίλιος
TOP

Απόλλωνας Καλαμάτας: Εκ νέου σε έξοδα και ταλαιπωρεία εξαιτίας παραλείψεων, αμέλειας και αδυναμίας τρίτων

Δελτίο Τύπου

Αξιότιμοι

Το σωματείο μας σεβόμενο την ιστορία του, τον ιδρώτα που χύνουν καθημερινά οι αθλητριές μας στο γήπεδο και τις κάθε είδους θυσίες που κάνουν οι γονείς τους για να προσφέρουν στα παιδιά τους το καλύτερο, θα μεταβεί ΕΚ ΝΈΟΥ στη Σπάρτη το Σάββατο με ναυλωμένο λεωφορείο για την πραγματοποίηση του αγώνα που δεν ξεκίνησε ποτέ και ήταν προγραμματισμένος να γίνει στις 27/10/2023 με το σωματείο του Γ.Σ. Σπαρτιατικός,κατόπιν της απόφασης κατά πλειοψηφία τις επιτροπής πρωταθλημάτων της ΕΣΠΕΠ.

Προς ενημέρωση όμως του φίλαθλου κοινού, όσων εμπλέκονται με το βόλλευ και τον αθλητισμό γενικότερα καθώς και των μέσων ενημέρωσης αισθανόμαστε την ανάγκη να θέσουμε σε γνώση σας τα κάτωθι εν περιλήψει και περιγραμματικώς

Ύστερα από ορισμό του αγώνα ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ στις 27/10/2023 στις 19.30 ημέρα Παρασκευή μεταβήκαμε στη Σπάρτη με μισθωμένο λεωφορείο, προπονητικό επιτελείο,παίκτριες και μέλη της διοίκησης.Κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης ενημερωθήκαμε από τον διαιτητή οτι το σωματείο του Σπαρτιατικού έχει στην κατοχή του άδεια αγώνα χωρίς θεατές και οτι κάλεσε το σωματείο του Σπαρτιατικού(όπως αποτυπώνεται και στο φύλλο αγώνος) να απομακρύνει τους φιλάθλους από το γήπεδο ως τον αρμόδιο φορέα διεξαγωγής της ομαλής διεξαγωγής του αγώνα.

Οι φίλαθλοι,γονείς και φίλοι των αθλητριών απάντησαν ότι βρίσκονται στις κερκίδες ειτε ερχόμενοι από Καλαμάτα είτε από την πόλη της Σπάρτης είτε από άλλες τοποθεσίες καθώς είχαν ενημερωθεί από αφίσα και τα social media του σωματείου του Σπαρτιατικού για τον επικείμενο αγώνα και μάλιστα μας τόνισαν ότι είχαν γίνει ήδη και άλλοι αγώνες με γεμάτες κερκίδες.Μάλιστα υπήρξαν περιπτώσεις ανθρώπων που είχαν ακριβώς πριν έξι ημέρες παρευρεθεί στις κερκίδες στον αγώνα ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ.Εύλογες οι απορίες του για το γεγονός οτι ενώ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αγώνες με θεατές και εφόσον έχει κυκλοφορήσει αφίσα από το γηπεδούχο σωματείο,πως είναι δυνατόν να μην επιτρέπονται θεατές οι οποίοι δαπάνησαν χρόνο και χρήμα για τη μεταβαση τους στο γήπεδο?

Το σωματείο του ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΥ κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ. η οποία δήλωσε αδυναμία να εξασφαλίσει τη διεξαγωγή του αγώνα χωρίς θεατές ύστερα από άρνηση των φιλάθλων και των δύο ομάδων (όπως περιγράφεται και στο φύλλο αγώνος)

Κατόπιν αυτού οι διαιτητές έκλεισαν το φύλλο αγώνα όπως περιγράφεται λόγω αδυναμίας διεξαγωγής του αγώνα χωρίς θεατές και οι δύο υπεύθυνοι των σωματείων μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα για κατάθεση.

Η αποστολή μας επέστρεψε μετά τις 00,00 ξημερώματα Σαββάτου ενώ είχαμε αναχωρήσει στις 15,00 και η επόμενη ημέρα ήταν σχολική και μάλιστα παρελάσεως.Είναι περιττό να αναφέρουμε το γεγονός οτι γίναμε δέκτες παραπόνων από τους γονείς των παιδιών οι οποίοι εξέφρασαν την αγανάκτηση και αηδία τους για τα όσα συνέβησαν.

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ μας δηλώνει ρητώς και κατηγορηματικώς οτι πειθάρχησε ΑΠΌΛΥΤΑ στις οδηγίες των διαιτητών και της ΕΛ.ΑΣ. και δεν προκύπτει το αντίθετο από πουθενά και προκαλούμε τον οποιονδήποτε να προσκομίσει το φύλλο αγώνα ή κάποιο πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ. που να περιγράφει οτι το ΣΩΜΑΤΕΊΟ του Απόλλωνα και οι υπεύθυνοι του σωματείου φέρουν τη παραμικρή ευθύνη για τη ματαίωση του παιχνιδιού.

Το σωματείο του Απόλλωνα Καλαμάτας δεν έλαβε γνώση από τον οποιονδήποτε είτε το σωματείο του ΓΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ είτε από την διοργανώτρια αρχή για την άδεια αγώνα χωρίς θεατές.’Αδεια την οποία είχαν στην κατοχή τους και σε απόλυτη γνώση και το σωματείο και η διοργανώτρια αρχή και επ ουδενί ο Απόλλωνας Καλαμάτας.

Το σωματείο του Απόλλωνα καλείται εξαιτίας παραλείψεων, αμέλειας και αδυναμίας τρίτων,να προβεί εκ νέου σε έξοδα και ταλαιπωρία και να μεταβεί στη Σπάρτη για την πραγματοποίηση του αγώνα.

Το οξύμωρο μάλιστα είναι ότι αυτή τη φορά θα επιτραπούν 20 θεατές από κάθε σωματειο καθώς η διοργανώτρια αρχή εναρμονίστηκε ως όφειλε με την εγκύκλιο της ομοσπονδίας με χαρακτηριστική καθυστέρηση και πάντως μετά τα όσα πρωτοφανή και δυσάρεστα συνέβησαν στη Σπάρτη.

Το μείζον διακύβευμα της όλης αυτής νοσηρής κατάστασης για το σωματείο μας παραμένει το γεγονός οτι οι νεαρές αθλήτριες και γενικότερα ο φίλαθλος κόσμος λαμβάνει το μήνυμα οτι τα θέματα ασφαλείας των γηπέδων είναι ήσσονος σημασίας και δε χαίρουν της απόλυτης προσοχης και προτεραιότητος.Επίσης οτι η ευθύνη δεν αποδίδεται καθ ολοκληρίαν σε αυτόν που είναι αρμόδιος και έχει υποπέσει σε σφάλμα αλλά επιμερίζεται το ίδιο σε όλους και μάλιστα με την εκ νέου μετακίνηση τιμωρείται ο μόνος που δεν έφταιξε στο παραμικρό.

Καλούμε φορείς σωματεία,προπονητές,αθλητες και γενικά όσους βρίσκονται στο χώρο της πετοσφαίρισης να συνεργαστούμε και να επιτελεσουμε όχι μόνο το αθλητικό μας έργο αλλά και να γίνουμε φωτεινά παραδείγματα ηθικής και νομιμότητας για τις γενιές που έρχονται.

Οφείλουμε στα παιδιά όλης της κοινωνίας.Το οφείλουμε στους εαυτούς μας. Πιο σημαντική και από τη νίκη στο γήπεδο είναι η νίκη στη κοινωνία.

με τιμή το Δ.Σ.