Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Άρχισε ο χρυσός γάμος του πρίγκιπα του Μπρουνέι – 10 ημέρες θα διαρκέσει το γαμήλιο φεστιβάλ

Το μικρό έθνος της Νοτιοανατολικής Ασίας Μπρουνέι γιορτάζει τον γάμο του 32χρονου γιου του σουλτάνου, πρίγκιπα Αμπντούλ Ματίν, με την 29χρονη Ανίσα Ροσνά Ίσα-Καλέμπικ, σε ένα μεγαλοπρεπές 10ήμερο βασιλικό γαμήλιο φεστιβάλ που ξεκίνησε στις 7 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 16 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, ο πρίγκιπας Ματίν είναι ο γιος του σουλτάνου του Μπρουνέι Χασανάλ Μπολκιάχ, ενός από τους πλουσιότερους βασιλείς του κόσμου με εκτιμώμενη καθαρή αξία σχεδόν 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων – που αποδεικνύεται από τα πολλά αεροσκάφη του, τις εκατοντάδες Rolls Royce και Ferrari και ένα παλάτι με 1.700 δωμάτια. Ο πρίγκιπας Ματίν, έκτος στη σειρά διαδοχής του θρόνου, είναι ο τέταρτος γιος και το 10ο παιδί του σουλτάνου.

Να σημειώσουμε ότι οι προηγούμενες βασιλικές γαμήλιες τελετές στο Μπρουνέι διήρκεσαν ομοίως αρκετές ημέρες, λόγω των πολλαπλών εκδηλώσεων που αφορούσαν. Σύμφωνα με τον ιστότοπο The Scoop, το πρόγραμμα ξεκίνησε με μια βασιλική πρόταση γάμου στις 7 Ιανουαρίου. Το αποκορύφωμα των εορταστικών εκδηλώσεων είναι η δεξίωση, η οποία λαμβάνει χώρα στο σουλτανικό παλάτι Istana Nurul Iman στις 14 Ιανουαρίου και αναμένεται να παρευρεθεί μια σειρά διασημοτήτων και αξιόλογων καλεσμένων.

ΜΠΡΟΥΝΕΙ
ΜΠΡΟΥΝΕΙ
ΜΠΡΟΥΝΕΙ

Λεπτομέρειες για τη διεθνή λίστα καλεσμένων δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, αλλά ενδεχομένως να περιλαμβάνει καλεσμένους από τη βρετανική βασιλική οικογένεια – ο Ματίν και ο σουλτάνος πατέρας του εθεάθησαν στη στέψη του βασιλιά Καρόλου και στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, ενώ ο σουλτάνος παρευρέθηκε επίσης στον γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον το 2011. Αναμένεται επίσης να παρευρεθούν βασιλείς από την Ιορδανία, αφού ο Ματίν και οι γονείς του παρευρέθηκαν στο γάμο του πρίγκιπα διαδόχου Al Hussein bin Abdullah II και της Rajwa Alseif τον περασμένο Ιούνιο.

πηγη thetoc.gr