Παρασκευή
12
Απρίλιος
TOP

Αρχίζει το ματς ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για την ηγεμονία στην Κεντροαριστερά: Οι ελπίδες Ανδρουλάκη και ο φόβος του Τσίπρα

Πόλεμος ξέσπασε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής, μετά τη βαριά ήττα του πρώτου και την αντοχή που έδειξε η Χαριλάου Τρικούπη, ανεβάζοντας επιπλέον τα ποσοστά της σε σύγκριση με τις εκλογές του 2019.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης υποδέχθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα με πλατύ χαμόγελο, γνωρίζοντας ότι ο “εχθρός” καραδοκεί, αφού στόχος είναι η αποσυσπείρωση του ΠΑΣΟΚ στον δεύτερο γύρο των εκλογών, που όπως όλα δείχνουν θα διεξαχθεί στις 25 Ιουνίου.

Το διψήφιο που κατέκτησε το ΠΑΣΟΚ, φθάνοντας το 11,5% είναι μία καλή βάση, όπως εκτιμούν στην Χαριλάου Τρικούπη για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, που έχει ως μοναδικό σκοπό να φέρει το κόμμα στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το ΠΑΣΟΚ ανέκαμψε και είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό, είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, χρησιμοποιώντας ένα παλαιότερο σύνθημα του κόμματος, που ακούγεται ως… απειλή στα αυτιά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μετά τη βουτιά στο 20% βρίσκεται στη φάση της αναζήτησης των αιτίων και του επανακαθορισμού της στρατηγικής του. Βέβαια το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να φθάσει τα εκλογικά ποσοστά της Κουμουνδούρου από τη μία εκλογική μάχη στην αλλη, μέσα σε 30 ημέρες, όμως οι βάσεις έχουν μπει, όπως εκτιμούν στην Χαριλάου Τρικούπη και ο τρίτος πόλος μπορεί να πάρει τη θέση του δεύτερου.

Αφορμή η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά την συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, ο οποίος υποστήριξε πως το κόμμα δεν θα εγκαταλείψει τη μάχη, αποδίδοντας παράλληλα την ήττα της απλής αναλογικής και της προοδευτικής διακυβέρνησης, στο ΠΑΣΟΚ.

διαβάστε το ρεπορτάζ του www.thetoc.gr πατώντας εδώ