Δευτέρα
4
Μάρτιος
TOP

Ασφαλιστικές εισφορές: Το σχέδιο για τις νέες μειώσεις στη διετία 2023 – 2024

Στο υπό κατάρτιση ασφαλιστικό αναμένεται να τεθεί η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 0,60% φέτος. Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει η μείωση αυτή να γίνει στις εργοδοτικές εισφορές για να μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος ή να επιμεριστεί μεταξύ εργοδοτών και μισθωτών ώστε να αυξηθεί και ο μισθός. Τονίζεται ότι οι ασφαλιστικές εισφορές μειώθηκαν κατά 4,4 μονάδες και εκκρεμεί το υπόλοιπο ποσοστό μείωσης.

Ειδικότερα εκκρεμεί η εφαρμογή της επιπλέον μείωσης κατά 0,6 ποσοστιαίες μονάδες, ως υπόλοιπο από την προηγούμενη κυβερνητική δέσμευση για μείωση των εισφορών κατά πέντε μονάδες το διάστημα από 2019 έως 2023.

Πάντως οι εργοδοτικοί φορείς επαναφέρουν, το πάγιο αίτημά τους για περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τονίζοντας ότι παρά τις μειώσεις, το κόστος για τις επιχειρήσεις είναι υψηλό. Ο δρόμος για την περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και του μη μισθολογικού κόστους κατά 0,6% ή κατά 1 μονάδα αναμένεται να ανοίξει  με την έλευση της νέας χρονιάς σε συνδυασμό με την πλήρη εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας. Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας αναφέρουν ότι με βάση την πορεία της οικονομίας θα εξετασθεί το ενδεχόμενο η μείωση των εισφορών κατά 0,6% να τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή με την έλευση της νέας χρονιάς.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

πηγη powergame.gr