Δευτέρα
27
Μάρτιος
TOP

Άσκηση σεισμού στην Καλαμάτα -Δοκιμάστηκαν με επιτυχία η συνεργασία, η προετοιμασία και ο συντονισμός των φορέων (pics)

Η Καλαμάτα είναι μια περιοχή σεισμογενής, όπως και όλη σχεδόν η Πατρίδα μας. Έτσι, η προετοιμασία και ο καλός συντονισμός, είναι αναγκαία προκειμένου να είμαστε πάντα έτοιμοι για παν ενδεχόμενο. Στο πλαίσιο αυτό και η άσκηση με την κωδική ονομασία «Πολυβώτης 2022», που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.  

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:00΄ καταγράφεται σεισμική δόνηση εντάσεως 6 της κλίμακας Richter, με επίκεντρο 3 χλμ. βορειοανατολικά του Μεσσηνιακού κόλπου, με μικρό εστιακό βάθος, προκαλώντας ζημιές σε κτίσματα στο κέντρο της Καλαμάτας.

Υπήρξε μερική κατάρρευση στον πρόβολο της εισόδου του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου που εγκλώβισε ένα άτομο που καταπλακώθηκε από δομικά υλικά. Ένα ακόμη άτομο που έχει τραυματιστεί βρίσκεται εγκλωβισμένο στον 1ο όροφο του κτιρίου, ένα άτομο έχει καταφύγει στην ταράτσα έπειτα από μερική κατάρρευση του κλιμακοστασίου του κτιρίου ενώ εκδηλώνεται φωτιά μικρής έντασης και έκτασης, στον ημιώροφο από βραχυκύκλωμα ηλεκτρικών καλωδίων.

Ακόμη, βλάβες υπέστησαν δώδεκα (12) κατοικίες, ενώ αναφέρθηκαν επίσης πτώσεις δομικών υλικών από διάφορα κτίρια της ευρύτερης περιοχής της πόλης της Καλαμάτας.