Κυριακή
21
Απρίλιος
TOP

Ασύλληπτη τραγωδία: Απανθρακωμένοι βρέθηκαν 18 μετανάστες στο δάσος της Δαδιάς

Ανείπωτη τραγωδία στο δάσος της Δαδιάς, στον Έβρο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν τουλάχιστον 18 απανθρακωμένες σοροί. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως πρόκειται για μετανάστες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, δεδομένου ότι δεν έχουν υπάρξει αναφορές για αγνοούμενους, εκτιμάται ότι πρόκειται για ανθρώπους που εισήλθαν παράνομα στη χώρα.

Οι νεκροί εντοπίστηκαν σε δύο ομάδες, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Από χτες είχαν σταλεί μηνύματα 112 εκκένωσης της ευρύτερης περιοχής. Τα μηνύματα μεταδίδονται και σε κινητά από ξένα δίκτυα της περιοχής.

Από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει ενεργοποιηθεί η ομάδα αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών. Οι έρευνες σε όλο το μήκος της περιοχής συνεχίζονται.

Υπενθυμίζεται πως χτες, Δευτέρα, εντοπίστηκε ένας άνδρας εντοπίστηκε απανθρακωμένος κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στο ίδιο σημείο, ο οποίος πιθανότατα να ήταν μαζί με τους απανθρακωμένους ανθρώπους που εντοπίστηκαν σήμερα.

Ο άνδρας βρέθηκε στην περιοχή της Λευκίμμης απ’ όπου πέρασε η φωτιά.

Ο άνδρας εντοπίστηκε λίγο μετά τις 20:00 στην επαρχιακή οδό Δαδιάς-Λευκίμης από υπάλληλο του Δασαρχείου Σουφλίου, επί του οδοστρώματος σε σημείο από το οποίο είχε περάσει η πυρκαγιά. Εικάζεται ότι ο θάνατός του προήλθε από την έκθεσή του στις υψηλές θερμοκρασίες της πυρκαγιάς και τον καπνό.

πηγή: www.in.gr