Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ Athens Flying Week: Εντυπωσιακό θέαμα και με την ομάδα “Δαίδαλος” της 120...

Athens Flying Week: Εντυπωσιακό θέαμα και με την ομάδα “Δαίδαλος” της 120 ΠΕΑ στην Τανάγρα

582
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η μεγαλύτερη αεροπορική γιορτή της  Ελλαδας, η Athens Flying Week, πραγματοποιείται σήμερα και αύριο (Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου) στην αεροπορική βάση Τανάγρας.

Από το πρωί, μικροί και μεγάλοι έχουν σπεύσει στην Τανάγρα για να απολαύσουν από κοντά μοναδικές πτήσεις  ελληνικών και ξένων μαχητικών, άλματα αλεξιπτωτιστών και εντυπωσιακές «φιγούρες» και σχηματισμούς των αεροσκαφών στον ουρανό.

 

Στην όλη πάντως ξεχωριστή διοργάνωση μοναδική για μια ακόμη φορά ήταν η παρουσία της 120 ΠΕΑ με την ομάδα “Δαίδαλος” που κατενθουσίασε τον κόσμο που βρέθηκε στην Τανάγρα.

H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A “Δαίδαλος” αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που σκοπό έχει την διάδοση και την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας στην Ελληνική κοινωνία και την ανύψωση του ηθικού των ανθρώπων των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ παράλληλα, προβάλλει το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας στο ευρύ κοινό.

Το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι το εκπαιδευτικό αεροσκάφος T-6A Texan II.

Για την επιτυχία και την ασφάλεια της κάθε αεροπορικής επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A απαιτείται η αρμονική συνεργασία ενός αριθμού ανθρώπων. Αυτοί είναι:

  • Ο κύριος Ιπτάμενος Επίδειξης.
  • Ο Αξιωματικός Παρατηρητής Ασφαλείας Πτήσεων-Εδάφους, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον συνεχή έλεγχο ασφαλούς εκτέλεσης του πτητικού προγράμματος, της τήρησης των περιορισμών ύψους πτήσης ενώ έχει την δικαιοδοσία να επεμβαίνει και να διατάσσει τη διακοπή των ελιγμών αν κρίνει ότι κάτι δεν εκτελείται σωστά.
  • Ο Αξιωματικός Αφηγητής, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την περιγραφή, επεξήγηση και τον σχολιασμό των ελιγμών που εκτελούνται στο κοινό.
  • Οι Τεχνικοί Υποστήριξης και προετοιμασίας του Αεροσκάφους.

Ελιγμοί Επίδειξης

Το αεροσκάφος Τ-6Α της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων έχει τη δυνατότητα, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και το ύψος βάσης των νεφών που υπάρχουν στην περιοχή επίδειξης, να εκτελεί δύο προγράμματα ακροβατικών ελιγμών: Ένα Υψηλό (High) και ένα Χαμηλό (Low). Πιο συγκεκριμένα έχουμε :

  • Υψηλή Επίδειξη (High Show)

    : Ελάχιστο ύψος βάσης νεφών 4500 πόδια πάνω από το έδαφος (AGL), οριζόντια ορατότητα 5 χιλιόμετρα.

  • Χαμηλή Επίδειξη (Flat Show)

    :Ελάχιστο ύψος βάσης νεφών 2500 πόδια πάνω από το έδαφος (AGL) και οριζόντια ορατότητα 5 χιλιόμετρα.

παλαιότερο βίντεο