Τρίτη
5
Δεκέμβριος
TOP

Αυγενάκης: «Κανένας διάλογος αν δεν επιστρέψει η Superleague 2 σε αγωνιστική δραστηριότητα»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε στην ΕΡΑΣΠΟΡ για το θέμα της χρηματοδότησης του επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού από το στοίχημα, καθώς το ζήτημα που έχει προκύψει με την Superleague 2.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΑΣΠΟΡ και τον Μάκη Τσίλκο με κεντρικό θέμα την χρηματοδότηση του επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού από τον μόνιμο μηχανισμό ενίσχυσής τους μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών των τυχερών παιγνίων, η οποία θα καταβληθεί τις προσεχείς ημέρες.

Ο υφυπουργός αθλητισμού μίλησε για το στάδιο που βρίσκεται η διαδικασία καταβολής των χρημάτων τονίζοντας πως ολοκληρώνεται η σύνταξη της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την κατανομή του ποσού των 66 εκατ. ευρώ για το 2023. Υπογράφεται από τον ίδιο και αύριο Τετάρτη (8/2/2023) φεύγει για να συνυπογράψουν οι αρμόδιοι συνάδελφοι από το οικονομικό επιτελείο (ο Υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας, ο αναπληρωτής Υπουργός, Θόδωρος Σκυλακάκης και ο Υφυπουργός, Απόστολος Βεσυρόπουλος). Θα ακολουθήσει η εκταμίευση για τις ΑΑΕ (Super League 1, Basket League, Volley League), για τα περίπου 5.800 νόμιμα ερασιτεχνικά σωματεία και για τις Εθνικές μας Ομάδες όλων των Ομοσπονδιών, Ολυμπιακών, Παραολυμπιακών και μη Ολυμπιακών Αθλημάτων, καθώς και για την ΕΟΕ και την ΕΠΕ (προΟλυμπιακές και προΠαραολυμπιακές προετοιμασίες).

Επεσήμανε πως θα εισπράξουν όλοι πλην της Super League 2, η οποία διέκοψε το πρωτάθλημά της, ενώ είχαν προχωρήσει την περασμένη εβδομάδα –με όλες τις Λίγκες παρούσες- οι συζητήσεις για τα διαφανή κριτήρια κατανομής των ποσών στον επαγγελματικό αθλητισμό και αναμένονταν έπειτα από 48 ώρες, όπως οι ίδιοι είχαν ζητήσει, για να συνεχιστεί ο διάλογος…

Ανέφερε πως δέχεται κρούσεις για να τους συναντήσει (την SL2) με επιχειρήματα ότι η απόφαση περί αναστολής, που πήραν, ήταν υποκινούμενη από μεγαλόσχημο ποδοσφαιρικό παράγοντα και άλλες δικαιολογίες:

«Είναι ξεκάθαρο, το ξαναλέω, ότι διάλογος θα υπάρξει εκ νέου μόνο εφόσον επιστρέψουν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Κι αφού αποδεχτούν επίσημα, όπως π.χ. έκανε η λίγκα του μπάσκετ, ότι δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτηθούν ομάδες χωρίς εγγυητική επιστολή και πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ, ούτε ομάδες που εμπλέκονται σε πιθανή χειραγώγηση αγώνων, έως ότου οι υποθέσεις να διαλευκανθούν πειθαρχικά.

Θα έπρεπε οι ίδιοι να σπεύδουν να προφυλάξουν το πρωτάθλημά τους, την Super League2 που είναι «υπό επιτήρηση» με τα χαμηλότατα όρια επιτρεπόμενου στοιχηματισμού τα οποία έχει επιβάλλει η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, χαρακτηρίζοντάς το ”άκρως επικίνδυνο” και όχι να απαιτούν κιόλας 8 εκατ. ευρώ! Είναι προκλητικό να κουνάς το δάκτυλο και να σταματάς να παίζεις, αντί να φροντίζεις για να είναι το πρωτάθλημά σου όσο γίνεται καθαρό…

Ουδέποτε δεσμεύτηκα για συγκεκριμένα νούμερα και ποσά απέναντί τους. Κι όσο κι αν επιχειρούν διαστρέβλωση, δεν περνάει. Η κοινωνία καταλαβαίνει!»

πηγη  gazzetta.gr