Τρίτη
27
Φεβρουάριος
TOP

Αυτές είναι οι κρυφές λειτουργίες του κλειδιού του αυτοκινήτου σου

Όσο εξελίσσονται τα αυτοκίνητα τόσο πληθαίνουν οι λειτουργίες των κλειδιών τους, πολλές από τις οποίες δεν είναι γνωστές στους οδηγούς.

Σε είδος προς εξαφάνιση έχουν εξελιχθεί τα παραδοσιακά κλειδιά του αυτοκινήτου, παραδίδοντας τη σκυτάλη σε κάποια πιο εξελιγμένα που επιτρέπουν το ξεκλείδωμα του οχήματος από απόσταση.

Παράλληλα, τα νέα, ηλεκτρονικά κλειδιά έχουν επιτρέψει την ενσωμάτωση του συστήματος keyless startδηλαδή την εκκίνηση του αυτοκινήτου με το πάτημα ενός κουμπιού (start button) που ανάλογα με το μοντέλο μπορεί να βρίσκεται στα δεξιά του τιμονιού, στην κεντρική κονσόλα, στο ταμπλό κ.ο.κ.

Πρόκειται για λειτουργίες που είναι – λίγο έως πολύ – γνωστές. Από την άλλη τα σύγχρονα κλειδιά του αυτοκινήτου μπορούν να επιτελέσουν και άλλα χρήσιμα «έργα», τα οποία πολλοί οδηγοί αγνοούν.

Ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η είσοδος στο αυτοκίνητο μπορεί να αποδειχθεί μαρτυρική λόγω των ιδιαίτερα μεγάλων θερμοκρασιών που αναπτύσσεται σε αυτό, ειδικά αν το τελευταίο ήταν επί πολλές ώρες εκτεθειμένο στον ήλιο (σ.σ. και πολύ περισσότερο αν είναι μαύρου χρώματος).

Διαβάστε περισσότερα εδώ

πηγη carandmotor.gr