Κυριακή
27
Νοέμβριος
TOP

Αυτοάμυνα … απαραίτητη γνώση για όλους (video)

Ζούμε σε μια εποχή  υγειονομικής , οικονομικής  και κοινωνικής κρίσης,  με τους πολίτες πλέον να έχουν επηρεαστεί σε ανησυχητικό βαθμό. Φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας βρίσκονται σε έξαρση, με αποτέλεσμα  η κατάσταση που διαμορφώνεται να έχει θορυβήσει τους πολίτες που στρέφονται πλέον στην εκπαίδευση αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας.

Χαρακτηριστικά τα  όσα ανέφεραν, προσκεκλημένοι  στην εκπομπή «Τι λες τώρα» δύο έμπειροι αστυνομικοί ,ο Χρήστος Πρωτονοτάριος ιδρυτής –ιδιοκτήτης της Ακαδημίας εκπαιδεύσεων Protonotarios Consulting & Training και εκπαιδευτής αυτοάμυνας, καθώς και ο Ιωάννης Λαγός  εκπαιδευτής πυροβόλων όπλων.

Η αυτοάμυνα και η αυτοπροστασία αποτελεί πλέον αναγκαιότητα για όλους ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερες γυναίκες αναζητούν προγράμματα εκπαίδευσης αυτοάμυνας, προκειμένου να αποκτήσουν όλα τα εφόδια που απαιτούνται για την αντιμετώπιση μιας δύσκολης κατάστασης, στο δρόμο και όχι μόνο.

Η γνώση της αυτοάμυνας, όπως τονίστηκε, είναι σημαντική και για τα παιδιά , η οποία δεν προσφέρει μόνο την ικανότητα να αμυνθούν αλλά και άλλα οφέλη, καθώς γίνεται κτήμα στα παιδιά η δουλειά, η επιμονή, η πειθαρχία και κυρίως η αυτοπεποίθηση.