TOP

Τα μηνύματα από τις αλλαγές Νίκα (video)

Η πρώτη ημέρα της εβδομάδας ξεκίνησε με τις σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Έτσι επιβεβαιώθηκε πλήρως το ρεπορτάζ της τηλεόρασης BEST για τις σαρωτικές αλλαγές στο επίπεδο των χωρικών -κυρίως- αντιπεριφερειαρχών στις οποίες και προχώρησε ο Παναγιώτης Νίκας.

Δίνοντας το στίγμα του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και έχοντας ο ίδιος την… μπαγκέτα των επιλογών (μη χαμπαριάζοντας από πιέσεις και… άλλα), άλλαξε όλους τους χωρικούς στη λογική των ίσων ευκαιριών. Αυτή ήταν και η βασική του κατεύθυνση και το μήνυμα που θέλησε να περάσει.

Αν και του πήρε… λίγο χρόνο δημιουργικού προβληματισμού, το μπλοκάκι έγραψε πως η μετακίνηση του Γιάννη Μαλτέζου ήταν εκείνη που προανήγγειλε και τις επόμενες. Άλλωστε, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης που ανέλαβε τη δύσκολη αποστολή στο ρόλο της Προεδρίας του ΠΕΣΥ, ομολογουμένως με θετικό έργο άφηνε τη θέση του στην Αργολίδα. Οπότε το κριτήριο ήταν ένα και συγκεκριμένο, όχι η προσωπική αναφορά και απόδοση του καθενός, αλλά όλοι να δοκιμαστούν, όπως και ο ίδιος ο Νίκας ανέφερε στους συνεργάτες του.

Να σημειωθεί πως όλα είχαν διαφανεί από την χθεσινή συγκέντρωση του συνδυασμού με τον κ. Νίκα, να καταθέτει τις σκέψεις του, που προδιέθεταν το τι θα ακολουθούσε. Σε κλίμα ηρεμίας διεξήχθη αυτή, με τον Περιφερειάρχη να αναφέρει πως σε κανέναν δεν υποσχέθηκε τίποτε… καρέκλες και αξιώματα και πως ο ίδιος σέβεται τις επιλογές των πολιτών και θα ήθελε όλοι να βρεθούν σε θέσεις που θα μπορούσαν να αποδείξουν την παρουσία με το έργο τους.

Φυσικά, η αναδιάταξη του σχήματος της περιφερειακής αρχής σίγουρα αποτελεί μια κίνηση-έκπληξη που προκαλεί αίσθηση στις οποίες… αρέσκεται ο Παναγιώτης Νίκας, ανακατεύοντας την… τράπουλα. Πάντως, ο ανασχηματισμός αυτός δομικός και ριζικός -εάν κάποιος δει και τις νέες θεματικές Αντιπεριφέρειες- δίνει και την κατεύθυνση για το πως ο ίδιος θέλει να προχωρήσει σε αυτή την κρίσιμη χρονιά, και, που ακριβώς στοχεύει με ένα πιο επιτελικό σχήμα.

ΧΩΡΙΚΟΙ

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Βασίλης Καπέλιος

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Δημήτρης Σχοινοχωρίτης

ΑΡΚΑΔΙΑ: Μανώλης Σκαντζός

ΘΕΜΑΤΙΚΟΙ

Θεματικοί αντιπεριφερειάρχες ορίστηκαν:

Θεόδωρος Βερούτης Υποδομών και Μεταφορών

Αννα Καλογεροπούλου Τουρισμού και Πολιτισμού

Ανδρέας Τσουκαλάς Περιβάλλοντος

Στάθης Αναστασόπουλος Πρωτογενούς Τομέα

Χάρης Βυτινιώτης Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Αγγελος Χρονάς Υγείας

Τάσος Γκιολής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης

Χρήστος Λαμπρόπουλος Διοικητικού, Οικονομικού, Εκπαιδευτικών, Οργανωτικών Θεμάτων και Δίκαιης Μετάβασης Μεγαλόπολης / αναπληρωτής περιφερειάρχη για το 2022

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης όρισε ως πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Λαμπρόπουλο και μέλη της τους αντιπεριφερειάρχες Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρο Βερούτη και Πρωτογενούς Τομέα Στάθη Αναστασόπουλο.

ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Γιάννης Μπουντρούκας Επιχειρηματικότητας

Γιάννης Μαντζούνης Αθλητισμού

ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Τάσος Σαρδέλης Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε. ΑΟΤΑ

Τάσος Γανώσης Arkadia2020 – ΤΑΠΤοΚ

Γιώργος Οικονόμου Ενεργειακή Κοινότητα

Για τις εξελίξεις δεσμευόμενος πως δε θα υπάρξει στέρηση του λόγου σε κανέναν, μίλησε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best ο νέος πρόεδρος του Πε.Συ. Γιάννης Μαλτέζος.