Παρασκευή
24
Μάιος
TOP

Αυτοκινητόδρομος «φάντασμα»… Δεν έχει χρησιμοποιηθεί για 10 χρόνια!

Πριν από μια δεκαετία εγκαταλείφθηκε αυτοκινητόδρομος στη Γερμανία και έκτοτε δεν έχει περάσει από αυτόν ούτε ένα αυτοκίνητο. Ο «στοιχειωμένος» δρόμος έχει μήκος 17,6 χιλιομέτρων και δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ!

Πρόκειται για τον γερμανικό αυτοκινητόδρομο Α4, τμήμα του οποίο κατασκευάστηκε το 2014 με σκοπό να δοθεί στην κυκλοφορία, ωστόσο, η απόφαση επέκτασης ενός γειτονικού ορυχείου άλλαξε γρήγορα τα σχέδια με αποτέλεσμα ο νεότευκτος δρόμος να μην αξιοποιηθεί ποτέ.

Αντί να παραδοθεί στην κυκλοφορία, το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου αφέθηκε στην τύχη του και στα στοιχεία της Φύσης, τα οποία ανέλαβαν να αποκαταστήσουν την τάξη και να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος. Το μόνο που άλλαξε ήταν η αφαίρεση της οδικής σήμανσης και η δημιουργία ενός μικρού ηλιακού πάρκου με φωτοβολταϊκά πάνελ ισχύος 750 kW.

Ακόμα και μια οδική γέφυρα η οποία κατασκευάστηκε κατά μήκος των 17,6 χιλιομέτρων, έμεινε στα αζήτητα, διεκδικώντας όχι άδικα τον τίτλο της στοιχειωμένης.

Με δεδομένο μάλιστα ότι η λειτουργία του ορυχείου δεν πρόκειται να τερματιστεί μέχρι το 2040, το ενδεχόμενο τα 17,6 χιλιόμετρα του Α4 της γερμανικής Autobahn να ενταχθούν στο οδικό δίκτυο της χώρας θεωρείται απίθανο.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι μετά το τέλος της λειτουργίας του ορυχείου, η περιοχή στην οποία έχει πραγματοποιηθεί η εξόρυξη πρόκειται να πλημμυρίσει με νερό και να δημιουργήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση λίμνη της Γερμανίας, μετά τη λίμνη της Κωνστάντζα, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με το Λιχτενστάιν και καταλαμβάνει 536 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Δείτε τον αυτοκινητόδρομο:

ΠΗΓΗ in.gr