Τρίτη
29
Νοέμβριος
TOP

Αυξήθηκε η χρήση των Seatrac το 2021 στην Καλαμάτα

2.456 χρήσεις για τα Seatrac κατά τη θερινή περίοδο στην Καλαμάτα. Η αύξηση στη χρήση των Seatrac κατά το 2021, σε σχέση με το 2020, καταγράφεται σημαντικά και φαίνεται από τα στατιστικά στοιχεία που απέστειλε στο Δήμο Καλαμάτας η «ΤΟΒΕΑ Ε.Π.Ε. τεχνοβλαστός του Πανεπιστημίου Πατρών».

Συγκεκριμένα οι συνολικές χρήσεις ξεπέρασαν για ακόμα μία χρονιά την προηγούμενη περίοδο καθώς το 2021 συνολικά έγιναν 2.456 χρήσεις, έναντι 2.146 χρήσεων το 2020.

Οι συσκευές Seatrac υπήρξαν για ακόμα μία θερινή περίοδο εξαιρετικά χρήσιμες για πλήθος συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα, στους οποίους δόθηκε με τον τρόπο αυτό η δυνατότητα,  να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα αυτόνομα.

Ο Δήμος Καλαμάτας ακόμα μία χρονιά ήταν πρωτοπόρος στην εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία. Τουρίστες επισκέφτηκαν την πόλη και έμειναν σε προσβάσιμα καταλύματα. Άλλωστε ο προσβάσιμος τουρισμός είναι ο νέος στόχος και μπορεί να πραγματοποιηθεί με συνέργειες της Αυτοδιοίκησης, των ξενοδόχων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Η απεγκατάσταση των δύο Seatrac που είχαν τοποθετηθεί στην παραλία της Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021.