Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Be Active στο Κλειστό Γυμναστήριο Παραλίας

Be Active στο Κλειστό Γυμναστήριο Παραλίας

962
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο του προγράμματος Be Active, μιας πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη, με τη συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, θα πραγματοποιηθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Παραλίας (Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας), αύριο Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παρουσίαση αθλημάτων και αγωνισμάτων από αρτιμελείς αθλητές-μαθητές, προσαρμοσμένων σε άτομα με κινητικά προβλήματα και άτομα με αναπηρία.

Σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η Καλαμάτα φιλοξενεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου μία πρωτοβουλία, που σκοπό έχει την εξοικείωση ατόμων με ειδικές ανάγκες με αγωνίσματα και αθλήματα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Be Active. Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και συλλόγους της πόλης.
Είναι υποχρέωσή μας η εξασφάλιση της προσβασιμότητας όλων στους αθλητικούς χώρους. Στην Καλαμάτα, παρότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν κατασκευαστεί πριν από πολλά χρόνια, η προσβασιμότητα είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα, με περιθώρια βελτίωσης σε ό,τι αφορά στη δυνατότητα παραμονής σε αυτές για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Πέραν αυτών, ο Δήμος Καλαμάτας και ο Αθλητικός του Οργανισμός διαρκώς υποστηρίζουν τέτοιες πρωτοβουλίες, που σκοπό έχουν να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρία σε αθλητικές δραστηριότητες. Τέτοια είναι και η υποστήριξή μας στην πρωτοβουλία Be Active. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και καλή επιτυχία».
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 10.00 το πρωί.