Παρασκευή
14
Ιούνιος
TOP

Bloomberg για Ελληνικό: Η Ελλάδα αποκτά τη μεγαλύτερη έξυπνη πόλη στην Ευρώπη

Το πρότζεκτ του Ελληνικού, που θα μεταμορφώσει το παλιό αεροδρόμιο των Αθηνών στη μεγαλύτερη έξυπνη πόλη της Ευρώπης, επιτέλους επιταχύνεται, γράφει το Bloomberg, σε εκτενές δημοσίευμά του για το εν λόγω έργο.

«Μετά από μια δεκαετία καθυστερήσεων αναδύεται ένα όραμα του Ελληνικού. Ο Marina Tower, ο πρώτος ουρανοξύστης της Ελλάδας, αρχίζει να ορθώνεται. Σιδερένιοι σκελετοί συγκροτημάτων κατοικιών παίρνουν μορφή. Κι όταν στέκεται κανείς στη μαρίνα με θέα προς τον Σαρωνικό από τη μία και τον ουρανοξύστη από την άλλη, μπορεί να φανταστεί τη μελλοντική πόλη, που θα διαθέτει τους ανοικτούς χώρους, τις βιώσιμες πηγές ενέργειας και το άφθονο πράσινο που λείπει τώρα από την Αθήνα».

Σύμβολο της αναγέννησης της Ελλάδας το Ελληνικό
Το εμβληματικό έργο του Ελληνικού, που απλώνεται σε μια έκταση άνω των 2.600 στρεμμάτων σε απόσταση μόλις 20 λεπτών με το αυτοκίνητο από την Αθήνα «θα μεταμορφώσει την ακτογραμμή και τη χώρα», σημειώνει το πρακτορείο.

Το πάρκο του Ελληνικού όπως θα είναι μετά τη διαμόρφωσή του / Φωτογραφία: theellinikon.com.gr
«Τέτοια πρότζεκτ βλέπει κανείς συνήθως στην Κίνα ή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα», αλλά το Ελληνικό «είναι ένα σημάδι της αναγέννησης της Ελλάδας στην μετά την κρίση εποχή και του ενθουσιασμού των επενδυτών», ένα έργο που προβλέπεται ότι «θα προσθέσει 2,5% στο ΑΕΠ της Ελλάδας, θα δημιουργήσει έως και 80.000 νέες θέσεις εργασίας και φορολογικά έσοδα άνω των 10 δισ. δολαρίων μετά την ολοκλήρωσή του το 2037. Αναμένεται, επίσης, να προσελκύσει άλλο ένα εκατομμύριο τουριστών ετησίως, που θα μπορούν να επιλέξουν για την παραμονή τους μεταξύ του ξενοδοχείου Mandarin Oriental και ενός θερέτρου – καζίνο. Ο τουριστικός κλάδος της Ελλάδας ανέκαμψε από την εποχή της πανδημίας της Covid-19, με 32 εκατ. τουρίστες πέρυσι και το 2024 έτοιμο να καταγράψει ρεκόρ αφίξεων».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πηγή:www.iefimerida.gr