Παρασκευή
19
Ιούλιος
TOP

Χάντμπολ: Η Ακαδημία των Σπορ στα τελικά του Πανελληνίου κορασίδων – Προπονήσεις στο ανοικτό γήπεδο του 7ου ΕΠΑΛ Πάτρας

Η ομάδα χάντμπολ των κορασίδων της Ακαδημίας των Σπορ προκρίθηκε στην τελική φάση του 35ου Πανελληνίου πρωταθλήματος Ελλάδος,  που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 25-28 Ιουνίου 2024.

Την διοργάνωση την ανέλαβε ο ΓΑΣ Καματερού,  την ανέθεσε η ΕΑΠ/ΟΧΕ,  με την συμμετοχή οκτώ ομάδων από όλη την Ελλάδα που είναι οι:
Ολυμπιακός, Ζεφύρι, Καματερό, Φίλιππος Βεροίας, Προσοτσάνη, Πυλαία, ο νικητής Πανελλήνιος Νεάπολης – Βορέας Αλεξανδρούπολης και η Ακαδημία των Σπορ Πάτρας.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στα δημοτικά γήπεδα του Καματερού και του Ιωνικού Ν.Φ.
Για την Ακαδημία των Σπορ Πάτρας στα 30 συνεχή χρόνια συμμετοχής  της στα δρώμενα της Ελληνικής χειροσφαίρισης, θα είναι η πέμπτη συμμετοχή της  σε τελική φάση Πανελληνίων πρωταθλημάτων υποδομών, τρεις στα κορίτσια και δύο στα αγόρια,  με την καλύτερη παρουσία η δεύτερη Πανελλήνια θέση στο πρωτάθλημα νεανίδων 2001 που πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι.
Η προπονήτρια Βάσω Βουκελάτου με την βοηθό της Ελένη Κονταξή πραγματοποιούν το τελικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας με το πρόβλημα  των γραπτών εξετάσεων των αθλητριών να είναι στην κορυφή.
Οι προπονήσεις γίνονται στο ανοικτό γήπεδο του 7ου ΕΠΑΛ Πάτρας, μιας και το συμφωνητικό προπονήσεων με το ΠΕΑΚ Πάτρας  στο Κ. Πετρόπουλος έχει λήξει και ο σύλλογος έχει ως προτεραιότητα να βρει τα χρήματα για να καλύψει τα έξοδα συμμετοχής της ομάδας στην τελική φάση και αδυνατεί οικονομικά να προεκτείνει το συμφωνητικό με το ΠΕΑΚ Πάτρας.
Η προπονήτρια Βάσω Βουκελάτου δηλώνει σχετικά:
< υπάρχει μια μαγιά   αθλητριών που ξεκίνησαν όλες μαζί πριν τέσσερα  χρόνια και συνεχίζουν συμμετέχοντας σε όλα τα τοπικά ηλικιακά πρωταθλήματα, στον θεσμό των κλιμακίων ανά κατηγορία και από φέτος για πρώτη χρονιά στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών  με  αρκετό χρόνο συμμετοχής ανά αγώνα. Τα κορίτσια είναι αγαπημένες και κάνουν παρέα μεταξύ τους, λατρεύουν το άθλημα και  την ομάδα και όλα αυτά μαζί μοιραίος αποδίδουν  καρπούς.
Τόσο εγώ όσο και Ελένη Κονταξή θέλουμε και δημόσια να τις επιβραβεύσουμε για τις προσπάθειες τους και να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που θα βοηθήσουν οικονομικά,  ώστε η ομάδα να συμμετάσχει στην τελική φάση και κυρίως τις οικογένειες τους που για άλλη μια φορά κάνουν  ακόμη μια προσπάθειά  για το καλό των παιδιών τους >.