Τετάρτη
22
Μάρτιος
TOP

Χαρίτσης: Μια απάντηση χωρίς… απαντήσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης για την ΒΙΠΕ Καλαμάτας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Α.ΧΑΡΙΤΣΗΣ: «Το Υπουργείο δεν μπορεί να παρακολουθεί ως θεατής. Οφείλει να παρέμβει για την επίλυση του προβλήματος.

Γενικόλογη και χωρίς καμία δέσμευση, για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις στην ΒΙ.ΠΕ Καλαμάτας, ήταν η απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μέσω της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, στην ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης.

Στην απάντηση της, η Γ.Γ.Β. δεν δίνει απαντήσεις ούτε για το ζήτημα της αποκατάστασης των κακοτεχνιών  εντός του χώρου της ΒΙ.ΠΕ, γεγονός που εκτός των προβλημάτων πρόσβασης και λειτουργίας που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες λειτουργεί αρνητικά στην προσέλκυση νέων επενδυτών, ούτε για το φλέγον ζήτημα των αιτήσεων διαταγής πληρωμών υπέρογκων ποσών κοινοχρήστων προς τους ιδιοκτήτες των εγκατεστημένων επιχειρήσεων, που εν μέσω οικονομικής κρίσης απειλούν την βιωσιμότητα τους.

«Το Υπουργείο δεν μπορεί να παρακολουθεί ως θεατής. Οφείλει να παρέμβει μεταξύ της ΕΤΒΑ και των εγκατεστημένων επιχειρήσεων ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα και οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους», τονίζει ο κ. Χαρίτσης.

Επισυνάπτεται η ερώτηση του Αλέξη Χαρίτση

 

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/11715948.pdf

 

 Επισυνάπτεται η απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων

 

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/11735310.pdf