Κυριακή
27
Νοέμβριος
TOP

«Χρόνια πολλά…» από Δέδε για το Καλαμάτα-Μεθώνη, τι είπε για την εκλογή του στον ΣΥΡΙΖΑ και την… Περιφέρεια (video)

Την ικανοποίησή του από την ανάδειξή του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best, ο Γιώργος Δέδες ο οποίος στην Πελοπόννησο αναδείχθηκε τρίτος μετά τους βουλευτές, πρώην υπουργούς και τομεάρχες του κόμματος Αλέξη Χαρίτση και Σταύρο Αραχωβίτη.

Η δυναμική αυτή του Γιώργου Δέδε, ο οποίος διεκδίκησε την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου, άνοιξε μεταξύ άλλων τη συζήτηση για το τι θα κάνει το κόμμα στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, με τον κ. Δέδε να μην αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι επικεφαλής ξανά, τονίζοντας ωστόσο πως η συζήτηση αυτή θα ανοίξει σύντομα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τα δεδομένα πολλά, στο φόντο και της κατάργησης της απλής αναλογικής.

Ο κ. Δέδες που ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή και τη στήριξη, στάθηκε και στο πολιτικό μήνυμα που όπως είπε ήταν ξεκάθαρο. «Το πιο κρίσιμο και σημαντικό πολιτικό μήνυμα της 15ης Μαΐου είναι η αθρόα προσέλευση στην κάλπη του προέδρου, κάτι που μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε για την πορεία», ανέφερε ο Γιώργος Δέδες, σημειώνοντας πως «ο κ. Τσίπρας είχε αντιπάλους τα Μέσα Ενημέρωσης που ήθελαν να υποβαθμίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τη διαδικασία».

Όπως είπε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ήταν μια ημέρα ορόσημο που μετατρέπει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα ανοιχτό, μαζικό λαϊκό κόμμα του χώρου της ευρύτερης αριστεράς και δίνει το έναυσμα για μια νέα δυναμική. Χαρακτηριστικά ήταν και όσα σημείωσε δηκτικά και ως πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, αναφορικά με τις καθυστερήσεις στο έργο «Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη» το οποίο δημοπράτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ακόμη δεν έχει ξεκινήσει, κάνοντας λόγο για ρεκόρ βραδυπορίας, ενώ αναφέρθηκε και στην παράκαμψη της Πύλου.