Κυριακή
23
Ιούνιος
TOP

Χρυσό μετάλλιο για Ανδριάνα Αθανασοπούλου και Πέτρο Διαμαντέα στο 15ο Τουρνουά μπλιτς σκακί του ΝΟΚ

Με επιτυχία και τη συμμετοχή δεκατεσσάρων σκακιστών ολοκληρώθηκε το 15ο Τουρνουά μπλιτς του Σκακιστικού Τμήματος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

Οι αγώνες έγιναν στις εγκαταστάσεις της Σκακιστικής Ακαδημίας και βέβαια σύμφωνα με το πρωτόκολλο Covid της Γ.Γ.Α. Το τουρνουά διεξήχθη με ελβετικό σύστημα 7 γύρων. Το χρυσό μετάλλιο κέρδισε ο Πέτρος Διαμαντέας με 6,5 βαθμούς, ο οποίος όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα ήταν σε εξαιρετική φόρμα. Το αργυρό μετάλλιο κέρδισε ο Πουλόπουλος Ηλίας, το χάλκινο μετάλλιο ο Θωμαΐδης Παναγιώτης, και το χρυσό μετάλλιο ως πρώτη γυναίκα κέρδισε η Ανδριάνα Αθανασοπούλου.

Συμμετείχαν επίσης οι σκακιστές: Βέκκος Χρήστος, Μανώλης Μουτζούρης, Αργύρης Κινόπουλος, Σταμάτης Δραγώνας, Παναγιώτης Κόντος, Αλέξανδρος Λαμπρακόπουλος, Ηλίας Πετρουλάκης, Φάνης Διακουμέας, Θοδωρής Αθανασόπουλος και Άγγελος Μαστορίδης.

Ολοι οι σκακιστές που συμμετείχαν αντάλλαξαν απόψεις και έφυγαν από το τουρνουά δίνοντας ραντεβού για το επόμενο.

Εν τω μεταξύ, το τμήμα ενηλίκων προχωρημένων συνεχίζει τις προπονήσεις του διαδικτυακά αφού κάποιοι κατοικούν εκτός Καλαμάτας. Επιθυμία των υπεύθυνων του σκακιστικού τμήματος είναι να δημιουργηθεί και τμήμα αρχαρίων ενηλίκων πιθανόν εντός του Οκτωβρίου.

Η ακαδημία λειτουργεί κανονικά σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα:

Τετάρτη 7:30  Τμήμα ενηλίκων
Πέμπτη και Παρασκευή 4:30 – 5:30  Αρχάριοι
6:00 – 7:00  Μέσοι
7:30 – 8:30  Προχωρημένοι
Σάββατο 11:00 – 12:00 Τμήματα γνωριμίας με το σκάκι
12:15 – 13:15
4:30 – 5:30  Αρχάριοι
6:00 – 7:00  Μέσοι
7:30 – 8:30  Προχωρημένοι

Οι εγγραφές συνεχίζονται κατά τις ώρες λειτουργίας της ακαδημίας. Μπορεί κάποιος να ξεκινήσει καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Η έφορος καθώς και οι αθλητές του Σκακιστικού Τμήματος ευχαριστούν όλους τους υποστηρικτές του οι οποίοι ήταν συνεχώς δίπλα τους και τους εύχονται υγεία και κάθε καλό.

Εκ του Δ.Σ.