Δευτέρα
11
Δεκέμβριος
TOP

Χτυπά… κόκκινο για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία (video)

Κόκκινο χτυπά η αγωνία όλων και στην Ελλάδα από τις επιπτώσεις που θα φέρει σε κάθε επίπεδο -και κύρια στο οικονομικό- ο πόλεμος στην Ουκρανία… Τα μείζονα ζητήματα του κόστους της ενέργειας που αναμένεται να εκτιναχθεί και φυσικά τουριστικής καθίζησης βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, με την ανάγκη στήριξης από την Ευρώπη, κάτι περισσότερο από επιβεβλημένη.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, χαρακτηριστικά ήταν όσα σημείωσε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best ο πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Πελοποννήσου, Πάνος Κρητικός σημειώνοντας την ανάγκη να υπάρξει μια άμεση, έκτακτη επιχορήγηση για όλες τις χώρες της Ευρώπης, ειδικά δε για την Ελλάδα που προέρχεται από μια δεκαετή κρίση. Χαρακτηριστικό, στο φόντο των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πια καταναλωτές και επιχειρήσεις ήταν το παράδειγμα που έδωσε από την ευρύτερη περιοχή, ο κ. Κρητικός. «Ελαιοτριβείο της Περιφέρειας Πελοποννήσου που πλήρωνε γύρω στις 10.000 ρεύμα όταν λειτουργούσε τον Ιανουάριο, καλείται να πληρώσει πλέον 32.500 ευρώ», είπε με νόημα ο κ. Κρητικός αναφερόμενος στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Αντίστχοιχες οι επισημάνσεις και από τον δημοσιογράφο Γιάννη Παπαγιάννη, ο οποίος παρεμβαίνοντας στο δελτίο σημείωσε εμφατικά πως αν δεν αποσπάσει η κυβέρνηση κονδύλι ίσως και μεγαλύτερο απ’ όσα πήρε για την πανδημία, η κατάσταση θα είναι πολύ πιο δύσκολη στη συνέχεια.