Παρασκευή
5
Μάρτιος
TOP

Costa Navarino: «Επενδύει» στον αθλητικό τουρισμό με το βλέμμα στη 12μηνη λειτουργία

Ο αθλητικός τουρισμός μπορεί να συνδράμει και να ενισχύσει τη δωδεκάμηνη λειτουργία του συγκροτήματος που ήδη τώρα ανοίγει στα μέσα Φεβρουαρίου και κλείνει τέλος Νοεμβρίου». Αυτό δηλώνει ο Στέφανος Θεοδωρίδης, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ, η οποία, ως γνωστόν αναπτύσσει το συγκρότημα της Costa Navarino στη Μεσσηνία και είναι πλέον και μέτοχος του 51% του Hilton Αθηνών.

«Διεθνώς, η πίτα του αθλητικού τουρισμού ξεπερνά τα 800 δισ. ευρώ και μέχρι το 2023- 2024 οι προβλέψεις λένε ότι θα αναπτύσσεται με ποσοστό 33%- 34%. Πρόκειται για τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο θεματικό κλάδο του τουρισμού, στον οποίο ως ΤΕΜΕΣ πιστεύουμε πολύ. Για τον λόγο αυτό άλλωστε υλοποιούμε και τις νέες επενδύσεις για τα δύο νέα γήπεδα γκόλφ (σ.σ. έως το 2021 ο όμιλος θα λειτουργεί συνολικά τέσσερα γήπεδα), ενώ πολύ σύντομα θα επενδύσουμε σημαντικά κεφάλαια στο τένις και στο ποδόσφαιρο.

Ο απώτερος στόχος είναι η Costa Navarino να γίνει προορισμός για 12 μήνες το χρόνο», ανέφερε χθές ο κ. Θεοδωρίδης, ο οποίος έδωσε το “παρών” στην παρουσίαση για την κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης αγώνων τριάθλου παγκοσμίως Ironman που θα πραγματοποιηθεί στην Costa Navarino και την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας σε ένα μήνα από τώρα. «Με το τρίαθλο πάμε ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας», σχολίασε ο κ. Θεοδωρίδης, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα άθλημα που προσελκύει τη «μέση και ανώτερη κοινωνική τάξη. Ενδεικτικό αποτελεί το γεγονός ότι υπάρχουν τριαθλητές από την Αμερική που θα ταξιδέψουν στην Πελοπόννησο με την οικογένειά τους και το ποδήλατό τους για έναν αγώνα λίγων ωρών».

Με αφορμή μάλιστα τον αγώνα, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την I.Q.Sports την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, η ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας θα υποδεχθεί κοντά στους 5.000 επισκέπτες. Μόνο οι συμμετοχές για το μεγαλύτερο διεθνή αγώνα τριάθλου που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας έχουν “κλείσει” με 1.500 αθλητές από 61 χώρες (680 από Ελλάδα, 162 από Ηνωμένο Βασίλειο, 82 από ΗΠΑ, 65 από Γαλλία, 59 από Γερμανία, 54 από Ιταλία κ.α.).

Στην Ευρώπη κάθε χρόνο διεξάγονται 42 διοργανώσεις IRONMAN, με περισσότερες από 105.000 συμμετοχές με σταθερή ετήσια αύξηση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αθλητική πλατφόρμα συμμετοχών στον κόσμο.

Το IRONMAN αποτελεί παγκόσμιο brand η αξία του οποίου φθάνει τα 650 εκ. δολάρια. Ανήκει στην Wanda Holding Company, κινεζικών συμφερόντων, ιδιοκτησίας του κροίσου Τζιανλίν Γουάνκ και είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα ιδιωτικά αθλητικά brands στον κόσμο. Υπάρχουν 3 αγωνίσματα, το ολόκληρο με την ονομασία IRONMAN (3.8 χλμ. κολύμπι – 180 χλμ. ποδήλατο – 42.2 χλμ. τρέξιμο), το IRONMAN 70.3 (1.9 χλμ. κολύμπι – 90 χλμ. ποδήλατο – 21.1 χλμ. τρέξιμο) και το 5i50 (1.5 χλμ. κολύμπι – 40 χλμ. ποδήλατο – 10 χλμ. τρέξιμο.

με πληροφορίες από το www.newmoney.gr