Η μελέτη με τίτλο «Μελέτη των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στις παραγωγικές περιοχές ελαιοκαλλιέργειας της Μεσσηνίας» πρόκειται να παρουσιαστεί σήμερα, Τρίτη 23 Ιουνίου, στις 19:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, και θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε LIVE στο BEST Hybrid 1.
Η εκδήλωση αναμένεται να αναδείξει τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας σχετικά με τις επιπτώσεις που επιφέρει η κλιματική αλλαγή στις ελαιοπαραγωγικές ζώνες του νομού, καθώς και τις προκλήσεις που διαμορφώνονται για το μέλλον της ελαιοκαλλιέργειας, ενός από τους σημαντικότερους παραγωγικούς τομείς της Μεσσηνίας. Η παρουσίαση απευθύνεται σε παραγωγούς, επιστήμονες, εκπροσώπους φορέων και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, συμβάλλοντας στον δημόσιο διάλογο για την προσαρμογή του πρωτογενούς τομέα στις νέες κλιματικές συνθήκες.
Η μελέτη εκπονήθηκε από το Τμήμα Γεωλογίας (Τομέας Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου», σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και τον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό «Ένωση Μεσσηνίας».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Καθηγήτρια Κλιματολογίας Δρ. Χριστίνα Αναγνωστοπούλου και ο Γεωπόνος Δρ. Ηλίας Κάλφας, Επικεφαλής του Innovation Hub της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, θα παρουσιάσουν τα βασικά ευρήματα της έρευνας σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ελαιοκαλλιέργεια της Μεσσηνίας και τις προκλήσεις που αναμένεται να αντιμετωπίσει ο κλάδος τα επόμενα χρόνια.
Διοργανωτές: Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, ΚΑΕΜ Living Lab, European Network of Living Labs, Επιμελητήριο Μεσσηνίας, Α.Σ. Ένωση Μεσσηνίας.
