Τετάρτη
1
Φεβρουάριος
TOP

Διαδικτυακή σχολή γονέων το Νοέμβριο

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου ξεκινά ο πρώτος κύκλος της διαδικτυακής σχολής γονέων του Προγράμματος «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας» για γονείς και κηδεμόνες παιδιών ηλικίας 0-6 ετών. Θα γίνουν 4 διαδικτυακές συναντήσεις μέσω zoom και μία δια ζώσης στο τέλος του κύκλου. Μπορούν να το παρακολουθήσουν και ενδιαφερόμενοι από το Δήμο Πύλου – Νέστορος.

Τί είναι η Διαδικτυακή Σχολή Γονέων; Πρόκειται για επιμέρους εξειδικευμένα προγράμματα, απευθυνόμενα σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, αλλά και σε μελλοντικούς γονείς. Σκοποί της δράσης είναι η ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου, η ανάπτυξη μιας ουσιαστικής συναισθηματικής σχέσης μεταξύ γονέων και παιδιών, η καλλιέργεια κουλτούρας θετικής διαχείρισης, σεβασμού, εμπιστοσύνης και άνευ όρων αποδοχής, στοιχεία τα οποία αποτελούν βασικούς πυλώνες για την εξάλειψη της αναπαραγωγής στερεοτύπων.

Πρόγραμμα Α’ κύκλου: γενικός συντονιστής: πρωτοπρ. π. Αντώνιος Καλλιγέρης. Εισηγητές: π. Αντώνιος Καλλιγέρης, Ηρώ Στούμπου ψυχολόγος, Χρυσάνθη Σοφιανοπούλου νηπιαγωγός.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 6 μ.μ. “Από σύντροφοι, γονείς”, Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 6 μ.μ. “Οριοθέτηση – σημασία του παιχνιδιού”,

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 6 μ.μ. “Ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη”, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 6 μ.μ. “Σχέση γονέα – παιδιού”.
Η συμμετοχή σε κάθε κύκλο σεμιναρίων είναι δεσμευτική.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι η συμπλήρωση της δήλωσης συμμετοχής, η οποία κοινοποιείται στους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά κατά την εκδήλωση ενδιαφέροντος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για πληροφορίες και δηλώσεις: [email protected] Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 2019922, protovoulia.neotita.gr.