Παρασκευή
14
Ιούνιος
TOP

Διακοπές το Πάσχα: «Μάχη» για ένα δωμάτιο στην Καλαμάτα και άλλες 6 περιοχές στην ηπειρωτική Ελλάδα

Το φετινό Πάσχα δείχνει πως η «Ανάσταση» στον τουρισμό θα έρθει νωρίς για την τουριστική σεζόν με τις προ-κρατήσεις να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα, άνω του 80%.

«Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, πολλοί συμπολίτες μας φαίνεται να κινήθηκαν άμεσα και να προγραμμάτισαν τις διακοπές τις ημέρες του Πάσχα και κυρίως για το χρονικό διάστημα 14/4-16/4. Οι προ-κρατήσεις για ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, κατάλληλα για οικογένεια, καταγράφονται σε υψηλά ποσοστά ιδιαίτερα στη νησιωτική αλλά και την ηπειρωτική Ελλάδα», αναφέρει ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E- Real Estates.

Yψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων, άνω του 80%, καταγράφονται στην Καλαμπάκα, Μέτσοβο, Λεωνίδιο, Τυρός και Καλάβρυτα. Ενώ, η τουριστική κίνηση, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, θα ενταθεί σχεδόν στο σύνολο των προορισμών της χώρας, ιδιαίτερα μετά το πρώτο πενθήμερο του Απριλίου. «Στους δημοφιλείς θρησκευτικούς νησιωτικούς και ηπειρωτικούς προορισμούς αναμένουμε πληρότητες στο 100%», τονίζει ο κ. Μπάκας.

Κρατήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα για το Πάσχα
Καλαμάτα
Σύμφωνα με την AirDNA 490 ακίνητα είναι εγγεγραμμένα στην πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb. Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 51% και το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 180€.

Λεωνίδιο – Τυρός
Στο Λεωνίδιο το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 90% και το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις ξεκινά από 500€. Ενώ, στην περιοχή Τυρός το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 95% και το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις ξεκινά από 280€.

Καλαμπάκα –Μετέωρα
Στην Καλαμπάκα το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 89% και το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 264€ έως 600€ για κατοικία 2Υ/Δ κατάλληλη για οικογένεια με 2 παιδιά.

Ναύπλιο
Στο Ναύπλιο είναι εγγεγραμμένα 246 ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες). Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 141€ έως 270€. Το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 56%.

Ιωάννινα
Στα Ιωάννινα η δυναμική των αυτοτελών ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Airdna, είναι 380. Η διαθεσιμότητα στη πόλη των Ιωαννίνων για διανυκτερεύσεις από 14/4 – 16/4 είναι μόλις 95 ακίνητα. Το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 75%. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 230€ έως 560€.

Ναύπακτος
Το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 80% για κατοικίες που είναι εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 220€.

Μέτσοβο
Το Μέτσοβο καταγράφει μικρή δυναμική ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και γι΄ αυτό καταγράφονται υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων. Η διαθεσιμότητα των προς μίσθωση κατοικιών για το τριήμερο 14/4-16/4 είναι περιορισμένη. Το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 80%, με το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 317€ έως 650€ για τετραμελή οικογένεια.

Ολόκληρα διαμερίσματα ή αυτοτελείς κατοικίες (όχι βίλες). *Το κόστος διαμονής προκύπτει βάση της διαθεσιμότητας. Η κατοικία στην ίδια τιμή μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 άτομα, ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή. **Μικρή δυναμική σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Το Πάσχα αναμένεται να βουλιάξουν από κόσμο και τα νησιά
Την τιμητική τους αναμένεται να έχουν οι νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος, η Πάτμος, η Ύδρα, οι Σπέτσες, η Αίγινα αλλά και η «αρχόντισσα» των Ιονίων Νήσων, η Κέρκυρα, όπου στο κέντρο της πόλης και σε χιλιομετρική απόσταση έως 5 -6 χιλιομέτρων οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 90%.

Πηγή: www.iefimerida.gr