Τετάρτη
8
Φεβρουάριος
TOP

«Διαλύει» την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ ο Γεωργαντάς και οι υπέρμαχοί του τώρα βλέπουν…. σκοτεινό τον ορίζοντα και για τις Ελιές Καλαμών

Με τον Γεωργαντά να στέλνει στο… απόσπασμα της Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ πλέον τα ζητήματα που ανακύπτουν με αυτήν του την απόφαση είναι πολύ περισσότερα, από τον… εμπαιγμό που επέλεξε προς τους φορείς που κάθισαν στο τραπέζι και του πρότειναν τη (μόνη τότε) λύση.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης που κατόρθωσε να αγνοήσει το τι οι ίδιες οι υπηρεσίες του επεσήμαναν ως σοβαρό κίνδυνο για την εκμετάλλευση πια της ονομασίας Καλαμάτα από τις τρίτες χώρες -οι οποίες άμεσα έσκασαν μύτη στην Καλαμάτα και πωλούσαν… Ελιές Καλαμών!!! από την Αίγυπτο- πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με τα όσα… έσπειρε. Καθώς η απόφασή του αυτή ανοίγει την κερκόπορτα για τα υπόλοιπα ΠΟΠ προϊόντα -κι αυτό προκαλεί έντονη ανησυχία- αλλά και διαλύει την όποια αξία έχει η Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ, ως το πιο γνωστό brand της χώρας μας. Δεν συζητάμε φυσικά πως δεν σεβάστηκε την απόφαση του ΣτΕ και με πλάγιο τρόπο κινήθηκε για την υπερκεράσει και να “ντυθεί” Αποστόλου.

Τώρα στο προκείμενο… Όλη πλέον σε παραγωγικό επίπεδο και σε εκείνο των φορέων ενωτικά ετοιμάζονται για το επόμενο βήμα της προσφυγής κατά της έωλης αυτής απόφασης. Μιας απόφασης για την οποία είχαν επισημάνει και τον κίνδυνο που προκαλεί μεσοπρόθεσμα στους παραγωγούς, στην συμπίεση των τιμών καθώς οι τρίτες χώρες θα μπαινοβγαίνουν… νομότυπα και θα κάνουν πάρτι οι εισαγωγές προϊόντος με την ετικέτα Καλαμάτα, αφού τους δώσαμε το δικαίωμα. Πως και πόσο θα αντέξουν οι παραγωγοί και η παραγωγή;

Για το τι συμβαίνει ήδη το διαπιστώνει κανείς ακόμη και στις δηλώσεις των υπέρμαχων της απόφασης Αποστόλου-Γεωργαντά, και ένας από αυτούς ο Γ. Βαρεμένος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας πλέον βλέπει τον ορίζοντα των τιμών ξανά… σκοτεινό. Όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο Αλ. Μπίκας σε ανάρτησή του:

Σκοτεινό βλέπει τον ορίζοντα και για τις Καλαμών ο Βαρεμένος (ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας) που μέχρι πριν λίγες μέρες ζήταγε να επαναφέρουν την απόφαση Αποστόλου δεν τα λύσατε όλα τα θέματα με την απόφαση Γεωργαντά;;;; δεν αποφεύχθηκε ο “κινδυνος” να κατεβούν από τα ράφια ελιές? Δώστε σανό στον κόσμο αβέρτα…

Τι επισημαίνει ο κ. Βαρεμένος στην χθεσινή του αναφορά (δείτε εδώ) ;

“Την ίδια ώρα, ο ορίζοντας είναι σκοτεινός και για τις ελιές Καλαμών και, αν αυτή η τάση δεν αντιστραφεί, το πλήγμα για το εισόδημα των αγροτών θα είναι ανεπανόρθωτο, σε μία εποχή ενεργειακής κρίσης και εκτόξευσης του κόστους των εφοδίων”.

Όλα αυτά λίγες ημέρες μετά την απόφαση και πριν φθάσουμε στο… κυρίως έργο της όλης αναστάτωσης της αγοράς -που προφανώς κάποιοι επιδιώκουν και θα επιδιώξουν- για την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ και την Ελιά Καλαμών.