Παρασκευή
23
Φεβρουάριος
TOP

Διαμαρτυρίες για την εικόνα στο… τουριστικό Τολό – Κ. Μάκαρης: “Η ανικανότητα της δημοτικής αρχής… γκριζάρει τη φήμη του” (video)

Απελπιστική είναι η εικόνα που καταγράφεται σε μια από τις πλέον τουριστικές περιοχές της Πελοποννήσου, στο Τολό της Αργολίδας, το οποίο θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Ήδη, η οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί οι επαγγελματίες της εστίασης και όχι μόνο, είναι τεράστια με τον κίνδυνο για τη συνέχεια μεγάλο, αφού όπως μετέφερε στο πλαίσιο του ρεπορτάζ ο δημοσιογράφος Πολύδωρος Δάκογλου, σε καμία περίπτωση το έργο που εξελίσσεται στην περιοχή, δε θα είναι έτοιμο. «Οι επαγγελματίες δεν μπορούν να προβούν σε συμφωνίες με τουριστικά γραφεία, αφού δεν ξέρουν αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν», ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best ο Πολύδωρος Δάκογλου, ενώ στο θέμα, αναφέρθηκε και ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλιέων Κωνσταντίνος Μάκαρης.

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΚΑΡΗ

Η ανικανότητα της δημοτικής αρχής να οργανώσει ένα σωστό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ενός απλού έργου ανάπλασης, γκριζάρει τη φήμη του Τολό ως τουριστικού προορισμού και δημιουργεί οικονομικά προβλήματα σε εκατοντάδες επαγγελματίες τουρισμού που δραστηριοποιούνται στην πόλη.

Επισκέπτες δεν έρχονται ή έρχονται και αντικρίζοντας βομβαρδισμένο τοπίο φεύγουν για άλλες περιοχές.

Κρατήσεις ακυρώνονται. Προσλήψεις εργαζομένων αναβάλλονται. Συμβόλαια με τουριστικά γραφεία μένουν στον αέρα. Και όλα αυτά γιατί η δημοτική αρχή Κωστούρου δεν μπορεί ή δεν ενδιαφέρεται να συντονίσει τις εργασίες των υποδομών που προβλέπονται για το έργο ανάπλασης των κεντρικών οδών Μπουμπουλίνας και Σέκερη.

Στους δρόμους που άλλοτε έσφυζαν από επισκέπτες σήμερα κυκλοφορούν γάτες και αδέσποτοι σκύλοι. Οι μόνιμοι κάτοικοι βρίσκουν κλειστά σούπερ μάρκετ και οι μαθητές αντικρίζουν το σχολείο τους απομονωμένο πίσω από ένα όρυγμα 3 μέτρων και ένα πλαστικό δίχτυ που παριστάνει το τείχος προστασίας.

Ψευτογέφυρες από καρούλια καλωδίων και κόντρα πλακέ που κινδυνεύουν να σπάσουν, συμπληρώνουν την εικόνα της καθημερινότητας στον τόπο που διαθέτει περισσότερες από 5.000 τουριστικές κλίνες.

Οι επιχειρηματίες στο Τολό μετρούν τα χαμένα τριήμερα, πονάνε για το Πάσχα που, όπως όλα δείχνουν, θα μείνουν κλειστοί και ανησυχούν για την καλοκαιρινή περίοδο και το γκριζάρισμα στο όνομα της περιοχής. Ένα όνομα που για να καθιερωθεί χρειάσθηκαν δύο γενιές επαγγελματιών και επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων.