Τετάρτη
24
Ιούλιος
TOP

Διαπολιτισμική εκπαιδευτική συνεργασία Ελλάδας και Κίνας – Επίσκεψη Κινέζων αξιωματούχων στο δημαρχείο Καλαμάτας

Η Καλαμάτα συμμετέχει στη δυναμική διαδικασία αλληλεπίδρασης και αμοιβαίας αναγνώρισης και συνεργασίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Κίνα, δημιουργώντας τις βάσεις και τις προοπτικές για το μέλλον, με την εκπαίδευση στο επίκεντρο.

Σε αυτό το πλαίσιο η επίσκεψη από τον Πρόεδρο Mr LIU Jiting και το διευθύνοντα σύμβουλο Mr SHEN Rong, της Beijing Yinggeli Educational Technology (YGL), δέχθηκε την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος στο γραφείο του. Τους Κινέζους αξιωματούχους συνόδευε ο Φώτης Μπουγάς, Διευθυντής των «Εκπαιδευτηρίων Μπουγά».

Οι εκπρόσωποι της YGL, που ιδρύθηκε το 2013 στο Πεκίνο με σκοπό τη διευκόλυνση εκπαιδευτικών και πολιτιστικών συνεργασιών, καθώς και ανταλλαγών μεταξύ Κινεζικών Πανεπιστημίων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με Πανεπιστήμια του εξωτερικού, συζήτησαν με τον Δήμαρχο και ενημερώθηκαν για τις προοπτικές της πόλης. Πρότειναν μάλιστα την επιθυμία τους η Καλαμάτα να αδελφοποιηθεί και με την πόλη Fujian ως συνέχεια της αδελφοποίησής της με την πόλη Xi’ An. H Fujian είναι μια ιστορική πόλη της Κίνας, ιδιαίτερα προηγμένη σε τεχνολογικό επίπεδο, με 10 εκατομμύρια κατοίκους και με πολύ σημαντικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη συνάντηση ιδιαίτερα αναφορά υπήρξε στη συμμετοχή της Καλαμάτας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030, γεγονός για το οποίο γνώριζαν οι Κινέζοι αξιωματούχοι.