Κυριακή
16
Ιούνιος
TOP

Διαρκής πίεση για να ενισχυθούν από αέρος οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Μεσσηνία

Αδιάλειπτη επικοινωνία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιά έχει ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Από κοντά άλλωστε -από τη Μεσσηνία όπου βρίσκεται- ο κ. Σαμαράς έχει εικόνα διαρκώς για τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα και για την δύσκολη κατάσταση τόσο στη περιοχή όσο και την γειτονική Ηλεία.

Όλη τη νύχτα μάλιστα -όπως και από νωρίς το πρωί- είχε ενημέρωση και μετά από την επικοινωνία του με τον κ. Χαρδαλιά υπήρξε η δέσμευση για την άμεση συνδρομή από αέρος για την συνδρομή στο έργο πυρόσβεσης στο νομό.

Την ίδια δέσμευση έδωσε και στον βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχη Ανάπτυξης του κόμματος Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος μετά τη δημόσια έκκληση που απηύθυνε χθες βράδυ, επικοινώνησε και σήμερα μαζί του, ζητώντας ενισχύσεις για την κατάσβεση των πύρινων μετώπων που καταστρέφουν πολλές περιοχές -και- στο νομό.

Αντίστοιχη επικοινωνία είχε και ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Μίλτος Χρυσομάλλης που και αυτός άκουσε την δέσμευση του αρμόδιου υφυπουργού.

Η κατάσταση άλλωστε στην Άνω Μεσσηνία, όπως και στο Βλαχόπουλο παραμένει κρίσιμη με τις αναζωπυρώσεις να προβληματίζουν και τα βλέμματα όλων να στρέφονται στις ρίψεις που αναμένονται άμεσα από βαρέος τύπου αεροπλάνο, το οποίο όπως υποσχέθηκε ο κ. Χαρδαλιάς θα αναχωρήσει το συντομότερο δυνατό από τα Χανιά για να επιχειρήσει στο Διαβολίτσι, αλλά και στο μέτωπο που μαίνεται στην περιοχή του Γυθείου.