Τρίτη
16
Απρίλιος
TOP

Διαβούλευση για την «ταυτότητα προορισμού του Δήμου Καλαμάτας»

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αποδείχθηκε η διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 4 Απριλίου 2022 στην αίθουσα συνεδριάσεων «Χρ. Μαλαπάνης» στο Ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας, με αντικείμενο την «Ταυτότητα προορισμού (Destination Branding) του Δήμου Καλαμάτας».

Η διαβούλευση, που εξελίχθηκε υπό τον συντονισμό του Αντιδημάρχου Στρατηγικού Σχεδιασμού Τουρισμού, Κλιματικής Αλλαγής και Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Νίκου Μπασακίδη, και τη συμμετοχή εκπροσώπων πολλών κλάδων του τουρισμού, δια ζώσης και μέσω τηλεδιάσκεψης, έγινε παρουσία του κ. Δημοσθένη Μπρούσαλη εκ μέρους του αναδόχου μελετητή του Στρατηγικού Σχεδίου για τον Τουρισμό που συντάσσεται για λογαριασμό του Δήμου Καλαμάτας.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να καταθέσουν απόψεις και προτάσεις απαντώντας σε τρία κυρίαρχα ερωτήματα προκειμένου να διαμορφωθεί η «Ταυτότητα» της Καλαμάτας ως προορισμού:

 1. Τι κάνει την Καλαμάτα, ως τόπο μοναδικό;

2. Τι πρέπει να περιλαμβάνει η πρότασή μας προς τους επισκέπτες;

3. Πώς μπορώ να συμβάλλω στην προσπάθεια αυτή;  (ως φορέας, ως επιχείρηση, ως επαγγελματίας, ως πρόσωπο).

Ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις οι οποίες καταγράφηκαν ώστε να γίνει σύνθεση και να επιλεγούν οι τρεις καλύτερες προτάσεις.