Δευτέρα
26
Σεπτέμβριος
TOP

Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου: Κερδίζει τις εντυπώσεις του κοινού που γεμίζει τις αίθουσες

Μια παράσταση που ξεχώρισε ήταν η παράσταση “ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ” από την ομάδα ΠΛΕΥΣΙΣ και ΑΓΙΟΥΣΑΓΙΑ που παρουσιάστηκε την Τρίτη στο Στούντιο του Μεγάρου Χορού, στο πλαίσιο του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας η πορεία του οποίου συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία κερδίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από το κοινό που γεμίζει τις αίθουσες.


Μέσα σε μία ατμόσφαιρα ονείρου οι performers, οι μαριονέτες και τα φυσικά υλικά συναντήθηκαν, μίλησαν για τη μοναξιά, για την εγγύτητα των σωμάτων, την απουσία της σωματικής επαφής, για την δυστοπία που βιώνει η ανθρώπινη ύπαρξη σήμερα.
Ήταν μια παράσταση υψηλών προδιαγραφών που μάγεψε το κοινό που την τίμησε με την παρουσία του. Υπήρξαν θεατές που έφτασαν στην Καλαμάτα από όλα τα μέρη της Πελοποννήσου για να την παρακολουθήσουν, κι αυτό είναι κάτι που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα, γιατί αποδεικνύει ότι η φήμη του Φεστιβάλ και το περιεχόμενό του, ταξιδεύει έξω από τα σύνορα της πόλης μας.


Ξεχωριστή ήταν και η παράσταση της Ομάδας Σκιών του Κωνσταντίνου Δημητρακόπουλου για μεγάλες ηλικίες με τον τίτλο “ΤΟ ΒΑΣΑΝΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ” που έγινε υπό το φως των κεριών. Ήταν μια παράσταση που σκόρπισε πολύ γέλιο γιατί αναφερόταν με ιδιαίτερο καυστικό χιούμορ στα βάσανα και τις δυσκολίες του ελληνικού λαού που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό.
Επίσης, ξεχώρισε η παράσταση ” Ο μικρός Ρήγας και τα μυστικά σύμβολα της χάρτας” από τη Λήδα Βαρβαρούση, συγγραφέα και εικαστικό μια συγκλονιστική παράσταση που έχει ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη και περιγράφει το Ρήγα Φεραίο παιδί και πως φαντάστηκε και έγραψε τη Χάρτα και τα μυστικά της σύμβολα.
Τέλος, η παράσταση ” Μια φλόγα στη Σκοτεινούπολη” από την ομάδα Πλαγγόνες, που μας ταξίδεψαν στο ηλιακό σύστημα και τους πλανήτες , σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό και μας διηγήθηκαν τις ιστορίες των αστεριών μέσα από το ταξίδι ενός μικρού παιδιού του Καλλίστρατου.


Το Φεστιβάλ συνεχίζεται αύριο Πέμπτη και Παρασκευή και υποδέχεται τις ομάδες από Ισπανία, Βουλγαρία και Γερμανία μαζί με άλλες πολύ σημαντικές από την Ελλάδα .
ΠΡΟΣΟΧΗ!!
Σημειώνουμε μια μικρή αλλαγή στο Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κουκλοθλέατρου την Κυριακή 29/5/2022. Η παράσταση ” Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ” από την ομάδα X-SALTIBAGOS δεν θα γίνει στην κεντρική πλατεία αλλά στο Δημοτικό Πάρκο του ΟΣΕ, ανάμεσα στο Αναψυκτήριο και τη λίμνη κάτω από τα δέντρα, ώρα 11.30 . Ο λόγος είναι ότι θέλουμε να βοηθήσουμε τους θεατές να απολαύσουν την παράσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να μην ταλαιπωρηθούν λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που θα επικρατεί το Σαββατοκύριακο.