Κυριακή
21
Ιούλιος
TOP

Δήλωση Π. Μαντά για το εκλογικό αποτέλεσμα: «Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη»

δελτίο τύπου

Με αφορμή την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας της 21ης Μαΐου, ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι κάλπες χθες μίλησαν και τα πολιτικά συμπεράσματα που προέκυψαν υπήρξαν καταλυτικά. Διότι αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η Νέα Δημοκρατία διαθέτει την έγκριση των πολιτών να συνεχίσει αυτοδύναμα στη διακυβέρνηση της χώρας. Αλλά και μπήκε οριστικό τέλος στην απόπειρα πολιτικής αποσταθεροποίησης που επιχείρησε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της απλής αναλογικής.

Μετά το χθεσινό αποτέλεσμα, δύο μηνύματα είναι απολύτως σαφή:

Αφενός ένα προς τη δική μας παράταξη, η οποία οφείλει να προχωρήσει εμφατικά και προσηλωμένα στην πορεία ανάταξης της πατρίδας μας. Να συνεχίσει στον δρόμο των δυναμικών και τολμηρών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα για να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στα ευρωπαϊκά δεδομένα. Με περισσότερες και καλύτερες δουλειές, με αναβαθμισμένη δημόσια Υγεία, με ενισχυμένη ασφάλεια, με λιγότερες ανισότητες.

Αφετέρου ένα δεύτερο μήνυμα για το σύνολο του πολιτικού συστήματος της χώρας, το οποίο οφείλει πλέον να αντιληφθεί ότι έχει παρέλθει οριστικά η εποχή των διχασμών, των κραυγών, της τοξικότητας και της αστάθειας. Διότι ζούμε πια στην εποχή των ήπιων τόνων και της μετριοπάθειας, στην εποχή της πολιτικής διαφωνίας χωρίς τοξικά χαρακτηριστικά και στην εποχή της αυτοκριτικής και της διαρκούς βελτίωσης πάντα προς όφελος του ελληνικού λαού.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χιλιάδες συμπολίτες μου που με εμπιστεύθηκαν ξανά με την ψήφο τους, αλλά και όσους με εμπιστεύθηκαν για πρώτη φορά. Σας ευχαριστώ που κάναμε όλοι μαζί πράξη την εντυπωσιακή αύξηση των εκλογικών μας ποσοστών, τόσο της παράταξής μας όσο και των δικών μου προσωπικά, θέτοντας στέρεες βάσεις για την κοινή μελλοντική μας πορεία. Όπως σας υποσχέθηκα από την πρώτη στιγμή θα είμαι πάντα παρών και πάντα στο πλευρό σας, διεκδικώντας με δυναμισμό και αυτοπεποίθηση τη Μεσσηνία που μας αξίζει. Σταθερά, τολμηρά και πάντα μπροστά».