Σάββατο
24
Φεβρουάριος
TOP

Δημ. Κουτσούμπας: «Καμία στήριξη, καμία ανοχή στις αντιλαϊκές πολίτικες»

Τις πρώτες δηλώσεις μετά τα εκλογικά αποτελέσματα έκανε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.  

«Σε όλους και όλες και σε όλο τον ελληνικό λαό, την ελληνική νεολαία, θα ήθελα εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής να χαιρετίσουμε πραγματικά τους χιλιάδες εργαζόμενους, τους χιλιάδες νέους και νέες που έκαναν αυτό το βήμα σήμερα ψήφισαν το ΚΚΕ δίνοντας του σημαντική άνοδο. Θέλουμε να συγχαρούμε τα μέλη μας, τους φίλους, τα στελέχη του ΚΚΕ, τα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, συμβάλλοντας σε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα αυτό είναι καρπός της πείρας των εργατικών λαϊκών δυνάμεων που πήραν μέρος όλα τα προηγούμενα χρόνια σε αγώνες, σε σημαντικές δράσεις, μαζί με τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες. Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους και όσες συμπορεύτηκαν μαζί μας σε αυτή την εκλογική μάχη, είτε ως υποψήφιοι είτε με την προσωπική τους πολύπλευρη συνεισφορά για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Οι νέες δυνάμεις, στο πλάι των παλιών που συσπειρώθηκαν γύρω από το κόμμα μας μπορούν σήμερα να τροφοδοτήσουν μια νέα δυναμική στο δρόμο μιας μεγάλης λαϊκής αντεπίθεσης, της μαζικής ταξικής πάλης, της ανασύνταξης συνολικά του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, της προώθησης της κοινωνικής συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια, το κεφάλαιο, τον καπιταλισμό.

Η ενίσχυση της πολιτικής επιρροής του ΚΚΕ, ιδιαίτερα σε σημαντικά αστικά κέντρα της χώρας, σε εργατικές γειτονιές των μεγάλων πόλεων, σε περιοχές όπου συγκεντρώνεται μεγάλο μέρος του βιομηχανικού και γενικότερα του εργατικού δυναμικού, όπως για παράδειγμα εδώ στην Αττική, είναι ελπιδοφόρα μηνύματα που ανοίγουν το δρόμο του αύριο.

Ο συσχετισμός που προέκυψε από τις σημερινές εκλογές μεταξύ των αστικών κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ δείχνει μόνο όχι μόνο τις δυνατότητες σχηματισμού μιας κυβέρνησης που μπορεί να συνεχίσει στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση, αλλά και μιας συναίνεσης ταυτόχρονα και στήριξης από δυνάμεις που βρίσκονται και θα βρίσκονται στην αντιπολίτευση προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και σε βάρος των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, των επιστημόνων, των αγροτών, των συνταξιούχων, της νεολαίας μας.

Είναι ξεκάθαρο αυτό που επεσήμανε το ΚΚΕ όλο αυτό το διάστημα, ότι παρά τις επιμέρους διαφορές τους, τις αντιπαραθέσεις τους συγκλίνουν σε βασικές στρατηγικές πολιτικές σε βασικές κατευθύνσεις. Και όχι μόνο αυτό. Κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτα ως κυβέρνηση και αυτή την τετραετία, ως αντιπολίτευση αποτέλεσε βασικό φορέα συντηρητικοποίησης ανθρώπων, τροφοδοτώντας τελικά την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας.

Έτσι από αύριο ο ελληνικός λαός και η νεολαία θα βρίσκονται απέναντι σε ένα νέο κύμα επίθεσης, για την υλοποίηση των νέων μνημονιακών προαπαιτούμενων του ταμείο ανάκαμψης, με νέο γύρο περικοπών λιτότητας, με αυστηρή δημοσιονομική πολιτική, με ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας νέας οικονομικής κρίσης, τις επικίνδυνες εξελίξεις από το μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία με μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας, αλλά και με τις αρνητικές διευθετήσεις που φέρνει η ΝΑΤΟική ομπρέλα στα ελληνοτουρκικά.

Αυτά θα υλοποιήσει η νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει. Καμία στήριξη, καμία ανοχή, κανένας συμβιβασμός σε όλες αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές.