Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Δήμος Μεσσήνης: Μέχρι το τέλος του χρόνου η χρηματοδότησή για την κατασκευή πλατείας στη ΔΚ Ανάληψης – Στο επόμενο Δ.Σ. προς συζήτηση

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Γιάννη Ανδρουλάκη επισκέφθηκε είχε την Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2023, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, στη διάρκεια της οποίας επί τάπητος τέθηκε η πορεία εξέλιξης της πρότασης για την κατασκευή πλατείας στη Δημοτική Κοινότητα Ανάληψης, συνολικού προϋπολογισμού 231.000 ευρώ, που είχε υποβληθεί το προηγούμενο διάστημα.

όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου «Ο κ. Ανδρουλάκης ενημέρωσε πως το θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου, προκειμένου να ληφθεί απόφαση ένταξης του έργου, καθώς η πρόταση είναι απολύτως ώριμη. Αναμένεται δε, μέχρι το τέλος του χρόνου η χρηματοδότησή του από το πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού ισοζυγίου».

Σημειώνεται ότι με την υλοποίηση της ανωτέρω πρότασης θα κατασκευαστεί πλατεία με συνολικό εμβαδόν 461,41 τ.μ., προσφέροντας έναν χώρο συνάθροισης για κατοίκους και επισκέπτες.

Στις δηλώσεις του ακολούθως, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος τόνισε ότι «Ένας ακόμα στόχος της Δημοτικής Αρχής υλοποιείται το επόμενο διάστημα. Η κατασκευή πλατείας, είναι ένα έργο που έλειπε από την Ανάληψη. Με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που μας δίνουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία, θα δημιουργήσουμε έναν χώρο που θα αναβαθμίσει τον οικισμό και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών»,