Σάββατο
1
Απρίλιος
TOP

Δήμος Πύλου Νέστορος: 74.000 ευρώ για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών της Δ.Ε. Παπαφλέσσα, όργανα άθλησης στο Κεφαλόβρυσο

Τελειώνουν σε λίγες μέρες οι εργασίες στις παιδικές χαρές της Δ.Ε. Παπαφλέσσα, στο Βλαχόπουλο και τη Μεταμόρφωση.
Στα σημεία τοποθετήθηκαν: δάπεδα ασφαλείας, συνθετικός χλοοτάπητας και όργανα εξοπλισμού παιδικών χαρών (θεματικά σύνθετα όργανα, τραμπάλες, κούνιες, ελατήρια, κλίμακες ισορροπίας, δίσκος ισορροπίας).
Οι παιδικές χαρές είναι πιστοποιημένες από αναγνωρισμένο φορέα και η κατασκευή τους έχει γίνει σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Η συνολική δαπάνη ανήλθε στο ποσό των 74.000 ευρώ και καλύφθηκε από το Δήμο Πύλου – Νέστορος.

Βιβλία στην Πύλα δώρισε η ‘Ενωση Μικρασιατών

Επτά κούτες βιβλία προσέφερε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύλας η Ένωση Μικρασιατών Μεσσηνίας, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της Βιβλιοθήκης που στήνεται σιγά σιγά στο παλιό Δημοτικό Σχολείο. Τα βιβλία είναι εγκυκλοπαίδειες, ιστορικά, λογοτεχνικά βιβλία, μελέτες και έρευνες πάνω στην ποίηση και τις επιστήμες. Καλύπτουν κάθε ενδιαφέρον και είναι σε άριστη κατάσταση.

‘Οργανα άθλησης στο Κεφαλόβρυσο

Στην τελική του μορφή έφτασε χτες ο χώρος γυμναστικής στο Κεφαλόβρυσο της Χώρας, μετά και από την τοποθέτηση του ειδικού δαπέδου. Οι πολίτες εδώ και λίγο καιρό χρησιμοποιούν ελεύθερα τα σύγχρονα όργανα γυμναστικής, μέσα στο πράσινο και στον καθαρό αέρα, με ασφάλεια και διακριτικότητα. Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Γαϊτάνης σχετικά δήλωσε τα εξής: “Μοιράζομαι μαζί σας το αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης του έργου της τοποθέτησης υπαίθριων οργάνων γυμναστικής και δαπέδου ασφαλείας στο Κεφαλόβρυσο της Χώρας. Νιώθω περηφάνια, καθώς χωρίς τυμπανοκρουσίες και κούφια λόγια, προχωράμε βήμα βήμα στην επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων μας. Ήρθαμε στο Δήμο για να δίνουμε και όχι για να πάρουμε. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και όρεξη τη σκληρή δουλειά, με οδηγό την αγάπη για τον τόπο μας. Γυρίσαμε σελίδα στο Δήμο Πύλου – Νέστορος”!
Συγκεκριμένα στο σημείο έχουν μπει: χυτό δάπεδο ασφαλείας, ειδικό για κοινόχρηστους χώρους άθλησης και όργανα εκγύμνασης και ψυχαγωγίας με βάση τις απαιτήσεις ασφάλειας και τα ευρωπαϊκά πρότυπα, από αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης.
Αυτά είναι: σύνθετο πολυόργανο εκγύμνασης, όργανο εκγύμνασης πλάτης – χεριών και ελλειπτικό, όργανο εκγύμνασης ποδιών και κοιλιάς, τραπέζι πινγκ πονγκ, κωπηλατικό όργανο.
Η συνολική δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 74.000 ευρώ και καλύφθηκε από ίδιους πόρους του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Τα φετινά αναμνηστικά δωράκια από το δήμαρχο Πύλου

Μαγνητάκια με χριστουγεννιάτικες παραστάσεις προσέφερε ως δωράκι αυτές τις γιορτές ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας. Με αυτή τη συμβολική κίνηση ενίσχυσε το “Χαμόγελο του παιδιού” και έδωσε ένα μήνυμα στα παιδιά που επισκέφτηκαν το Δημαρχείο για τα κάλαντα και το στολισμό του δέντρου.