Παρασκευή
7
Οκτώβριος
TOP

Δημοσιογράφος της Daily Mail πήγε στη Μάνη και περιγράφει εντυπωσιασμένος -Οι άνθρωποι, το φαγητό, οι κρυφές γωνιές

Κάθε καλοκαίρι τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου για τα ελληνικά τοπία όλο και πληθαίνουν. Αυτή τη φορά, η βρετανική Daily Mail αποθεώνει τη Μάνη σε πρόσφατο ταξιδιωτικό άρθρο της με τον δημοσιογράφο να δηλώνει μαγεμένος από τους εντυπωσιακούς παραδοσιακούς οικισμούς.

Ο Μαρκ Πάλμερ επισκέφτηκε τη Μάνη για πρώτη φορά και όπως γράφει στο δημοσίευμα, πρόκειται ένα «εμπνευσμένο μέρος» . Μάλιστα ο δημοσιογράφος τη συγκρίνει με τη Μύκονο και αναρωτιέται γιατί να θέλει να πάει κανείς στο νησί των Ανέμων όταν οι Μανιάτες είναι περισσότερο φιλικοί και ο προορισμός πιο οικονομικός.

«Όταν φτάσαμε στο μικρό χωριό Γερολιμένας (όχι ότι ξέραμε με βεβαιότητα ότι φτάσαμε εκεί, καθώς όλες οι πινακίδες είναι γραμμένες μόνο στα ελληνικά και ελάχιστοι ντόπιοι μιλούν αγγλικά), νόμιζα ότι είχαμε πέσει πάνω σε μια μυστική κοινωνία. Ήμασταν πρωτοπόροι. Κάτι που ήταν σαφώς ανοησία, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του σύντομου ταξιδιού μας σκεφτόμουν συνεχώς: γιατί να θέλει κάποιος να πάει στη Μύκονο και να πληρώσει 200 ευρώ για μια ξαπλώστρα, όταν μπορείς να έχεις μια ολόκληρη παραλία για τον εαυτό σου στη Μάνη και οι άνθρωποι είναι πολύ πιο φιλικοί;».

διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ στο www.iefimerida.gr πατώντας εδώ