Κυριακή
21
Ιούλιος
TOP

Δοκιμές Μπονιφάντε και στο τρίτο φιλικό της Εθνικής Ελλάδας με την Τυνησία (pic’s)

Με διαφορετικό πρόσωπο παρουσιάστηκε η Εθνική Ελλάδας Ανδρών στο τρίτο φιλικό ματς με την Εθνική της Τυνησίας που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στο γυμναστήριο της Τέντας, παρουσία δεκάδων φίλων του βόλεϊ.

Ο Ντάντε Μπονιφάντε έριξε στη μάχη στο παιχνίδι αυτό τους Κοκκινάκη, Τζούριτζς, Μούχλια, Πρωτοψάλτη, Χασμπάλα και Πετρέα και Μανδηλάρη δοκιμάζοντας και αναζητώντας την ιδανική συνταγή για την φετινή Εθνική. Η Τυνησία με λίγες αλλαγές στη σύνθεσή της παρουσιάστηκε ξανά περισσότερο δουλευμένη και ομοιογενής. Και οι δυο ομάδες παρόλα αυτά κινήθηκαν σε προπονητικό ρυθμό..

Το πρώτο σετ ξεκίνησε με σερβίς  στο φιλέ και από τις δυο ομάδες που έμειναν κοντά στο σκορ (5-4, 6-6, 12-13, 14-14, 18-18), όταν με επίθεση pipe η Τυνησία πήρε κεφάλι στο σκορ ( 22-24) και εν τέλει το σετ με 22-25.

Στο δεύτερο σετ από το 7-10 η Τυνησία πήγε γρήγορα σε double score με 7-14 και ακολούθως στο 7-17 για να κερδίσει την κάπως άτονη ελληνική ομάδα με 14-25. Στο τρίτο σετ, η Ελλάδα έκανε καλύτερο ξεκίνησε και με τον Κοκκινάκη πήρε κάποια καλά μπλοκ και επιθέσεις. Ξανά το σκορ ήταν με διαφορά ενός ή δυο πόντων μέχρι το 5-7 και 5-11. Η Τυνησία ξέφυγε με 11-20 και έκλεισε το σετ στο 11-25.

Η Ελλάδα μετά την αισθητή κάμψη στην απόδοσή της στο δεύτερο και τρίτο σετ, έπιασε καλύτερο ρυθμό στο τέταρτο σετ όπου κατάφερε να προηγηθεί με 18-14 με άσο του Δημήτρη Τζούριτς. Όμως ο Νάγκα και οι συμπαίκτες του μάζεψαν τη διαφορά. Η φάση διαρκείας για το 18-19 στο ίδιο σετ, ήταν η καλύτερη στιγμή του αγώνα με τον πόντο υπέρ των φιλοξενουμένων. Στα αξιοσημείωτα και ο πόντος του Μούχλια (22-24). Το σετ έκλεισε στο 22-25 και το παιχνίδι υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας.

Το αυριανό, τελευταίο ραντεβού των δυο ομάδων έχει προγραμματιστεί για τις 17:30 στο κλειστό της Τέντας και θα αποτελέσει την τελευταία υποχρέωση της ελληνικής ομάδας πριν αυτή αναχωρήσει για την Αθήνα, όπου ο Ντάντε Μπονιφάντε θα συνεχίσει με τους συνεργάτες τους την προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος εν όψει του Ισραήλ και του Euroβόλεϊ 2023.

φωτό: Παν. Μουστάκης

        

Τα σετ: 22-25, 14-25, 11-25, 22-25.

ΕΛΛΑΔΑ (Ντάντε Μπονιφάντε): Κουμεντάκης, Μούχλιας, Βουλκίδης, Γαλιώτος, Τζούριτς, Πρωτοψάλτης Φωλιάς (λ) / Χανδρινός Αρ. (λ.), Χασμπάλα, Πετρέας, Ράπτης, Πετσιάς, Μανδηλάρης, Λινάρδος, Χάκας, Χανδρινός Σπ., Βουλκίδης, Λινάρδος.
ΤΥΝΗΣΙΑ (Αντόνιο Τζιακόμπε): Μπεν Σλιμάνε, Μπεν Οτμάνε Μεντ, Μπεν Ρομντχάνε, Μπάργκι, Μπονγκουί / Κορμποσλί (λ.)/ Χμίσι (λ), Μραμπέτ, Αχρέφ,  Κάντι, Ατζέρμπι, Νάγκα, Μιλάντι, Καραμοσλί, Μραμπέτ.

Σ. Τρ.

φωτό: Παν. Μουστάκης