Τρίτη
29
Νοέμβριος
TOP

Δυνατά υπέρ του αγώνα της Ένωσης Μεσσηνίας για την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ ο Π. Νίκας

Δυνατά υπέρ του αγώνα της Ένωσης Μεσσηνίας για την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. Με μια ανακοίνωση με σαφείς επικρίσεις για τα πολιτικά και κομματικά “παιχνίδια” ο Παναγιώτης Νίκας λαμβάνει ξεκάθαρη θέση ενάντια σε όσους επιθυμούν την ελεύθερη χρήση της ΠΟΠ Καλαμάτα από οποιονδήποτε στον πλανήτη. Μάλιστα στέκεται στο πλευρό του ιδιοκτήτη του ΠΟΠ της Ένωσης Μεσσηνίας και στηρίζει τις προσπάθειές στον αγώνα της, παρέχοντάς της -όπως σημειώνει- την αναγκαία νομική, οικονομική ή άλλη υποστήριξη, ώστε να υπάρξει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Ο Περιφερειάρχης για τις εξελίξεις στο ΠΟΠ Ελιά «Καλαμάτα»

Μετά την απόφαση του ΥΠΑΑΤ, κ. Γεωργαντά, που ουσιαστικά ταυτίζεται με την απόφαση του κ. Αποστόλου (πρώην ΥΠΑΑΤ), σχετικά με το μείζον ζήτημα της προστασίας της ΠΟΠ Ελιά «ΚΑΛΑΜΑΤΑ» γίνονται απολύτως σαφή τα εξής:

  1. Καμία κυβέρνηση (τώρα και πριν και στο μέλλον) δεν έχει τη διάθεση να συγκρουσθεί για το λογικό και το δίκαιο, γιατί αυτό συνεπάγεται δυσβάστακτο πολιτικό και κομματικό κόστος.
  2. Εμείς πρέπει να μείνουμε σταθεροί σε προγενέστερες αποφάσεις μας, που εναντιώνονται στην ελεύθερη χρήση της ΠΟΠ «ΚΑΛΑΜΑΤΑ» από τον οποιονδήποτε στον πλανήτη.
  3. Αποτελεί ευθύνη της Ένωσης Μεσσηνίας (ιδιοκτήτη της ΠΟΠ) να προσαρμόσει τη στρατηγική διεκδίκησης, σε επίπεδο πλέον Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί και η νέα απόφαση παραβιάζει κατάφορα διατάξεις περι ΠΟΠ του Ευρωπαϊκού κανονισμού και εκεί πρέπει να δοθεί η δίκαιη μάχη για το αυτονόητο.
  4. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει απολύτως την Ένωση σ αυτό τον δίκαιο αγώνα και θα της παράσχει την αναγκαία νομική, οικονομική ή άλλη υποστήριξη, ώστε να υπάρξει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.
  5. Ο αγώνας για την προστασία της ΠΟΠ – Ελιά Καλαμάτας θα δικαιωθεί με τη συνεργασία, τη σύνεση, την τεκμηρίωση στο Ευρωπαϊκό επίπεδο (παραβιάζονται με ακραίο τρόπο οι κανονισμοί) και όχι με πολιτικαντισμούς, ψηφοθηρία και ιδιοτέλειες κάθε μορφής.

Παναγιώτης Ε. Νίκας

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου