Πέμπτη
18
Απρίλιος
TOP

Δύσκολη η εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου της Καλαμάτας λόγω έλλειψης προσωπικού -Αυξημένη αναμένεται η κίνηση

Στραμμένα στη βαριά βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό, είναι όλων τα βλέμματα και στη Μεσσηνία, η οποία ποντάρει στην εξέλιξη του κλάδου, για την ανάπτυξή της. Η σεζόν φέτος, χάρη και στην Costa Navarino ανοίγει νωρίς και οι επαγγελματίες εστιάζουν στην ανάγκη στήριξης των υποδομών και ειδικά του αεροδρομίου για να τύχει ο νομός της επισκεψιμότητας που του πρέπει και έχει ανάγκη

Να σημειωθεί πως τον Αερολιμένα Καλαμάτας επισκέφθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Περικλής Μαντάς. Κατά την συνάντηση που είχε με την Αερολιμενάρχη και κλιμάκιο της ΥΠΑ συζητήθηκαν λειτουργικά θέματα του αερολιμένα, τα προβλήματα υποδομών καθώς και η αναγκαιότητα άμεσης επίλυσής τους, εν όψει έναρξης της θερινής περιόδου.

Συζητήθηκε επίσης η έλλειψη προσωπικού στον αερολιμένα, που καθιστά δύσκολη την εύρυθμη λειτουργία του στο διευρυμένο ωράριο που θα απαιτηθεί για την εξυπηρέτηση της αεροπορικής κίνησης της επικείμενης θερινής περιόδου, που αναμένεται να είναι αυξημένη σε σχέση με το 2023. Στις 18/02 το δρομολόγιο της Aegean από Μόναχο θα σηματοδοτήσει και φέτος την έναρξη πτήσεων εξωτερικού στον αερολιμένα Καλαμάτας.

Αν και το πρόγραμμα των θερινών δρομολογίων (από 30/03) δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη από τον συντονισμό πτήσεων (Slot Coordinator), σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, προγραμματίζονται:

Η έναρξη δρομολογίων της Air France από Παρίσι, της SAS από Στοκχόλμη, της Volotea από  Λιλ και Λυών, της ελληνικής εταιρείας  Blue Bird από Τελ Αβίβ, καθώς  και ένα επιπλέον εβδομαδιαίο δρομολόγιο της Condor από Φρανκφούρτη.

Επίσης από αρχές Ιουνίου προγραμματίζεται η σύνδεση της Καλαμάτας με το Ηράκλειο, με 2 εβδομαδιαίες συχνότητες της Aegean, ενώ τα δρομολόγια της Αθήνας, με 4 εβδομαδιαίες συχνότητες, θα ξεκινήσουν φέτος 4 Απριλίου. Τα δρομολόγια της την Olympic Air από Θεσσαλονίκη συνεχίζονται κανονικά.