Παρασκευή
12
Απρίλιος
TOP

Έχεις παλιό δίπλωμα οδήγησης; Πώς να το μετατρέψεις σε διεθνές με μία κίνηση

Η χάρτινη άδεια οδήγησης διαθέτει μόνο ελληνικούς χαρακτήρες, αλλά με μία γρήγορη κίνηση μπορείτε να αποκτήσετε ένα με λατινικούς και να διευκολυνθείτε εκτός ελληνικής επικράτειας.

Η εφαρμογή Gov.gr Wallet εγκαινιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι και από τότε μπορούν όλοι να περάσουν, σε ψηφιακή μορφή, την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης στα κινητά τους τηλέφωνα.

Ως γνωστόν, η επίδειξη της ψηφιακής άδειας οδήγησης ισοδυναμεί με επίδειξη του αντίστοιχου φυσικού εγγράφου ταυτοποίησης (δίπλωμα σε υλική μορφή), κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση τροχονομικού ελέγχου, αντί για την χάρτινη άδεια κυκλοφορίας μπορούμε να επιδείξουμε το αντίστοιχο ψηφιακό έγγραφο.

Gov GR Wallet 1

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι ή δεν έχουν παρατηρήσει, είναι το γεγονός ότι η μετατροπή του χάρτινου τρίπτυχου διπλώματος σε ψηφιακό, περιλαμβάνει και τον αυτόματο εμπλουτισμό του με λατινικούς χαρακτήρες.

Πώς όμως μετατρέπετε το κλασικό χάρτινο δίπλωμα οδήγησης σε ψηφιακό με λατινικούς χαρακτήρες; Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να έχετε στην κατοχή σας κινητό τηλέφωνο που να υποστηρίζει τέτοιου είδους λειτουργίες, δηλαδή ένα απλό smartphone.

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ από το www.carandmotor.gr πατώντας εδώ