Σάββατο
2
Μάρτιος
TOP

«Έγχορδα στο αποκορύφωμα δεξιοτεχνίας / String Virtuosi» στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Την Πέμπτη, 31 Αυγούστου, στις 20:00, στην Κεντρική Σκηνή Μεγάρου Χορού Καλαμάτας με ελεύθερη είσοδο παρουσιάζεται η συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας «Έγχορδα στο αποκορύφωμα δεξιοτεχνίας / String Virtuosi» με έργα τωνMOZARTVIVALDIGRIEGHAENDEL/HALVORSEN και PIAZZOLLA με την συμμετοχή της Ελληνοαυστριακής Ακαδημίας Εγχόρδων του διεθνούς Μουσικού Πανεπιστημίου Mozarteum του Salzburg Αυστρίας σε Καλλιτεχνική διεύθυνση του Χρήστου Κανέττη και τελεί υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα και σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

“Αποχαιρετούμε το καλοκαίρι με μια τελευταία σημαντική όμως συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 31 Αυγούστου στην Μέγαρο Χορού Καλαμάτας!
Ένα σύνολο εγχόρδων από εξαίρετους νέους μουσικούς και διεθνείς σπουδαστές της πασίγνωστης Μουσικής Ακαδημίας Mozarteum, έρχεται να κοσμήσει το φετινό κύκλο εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.  Μια μοναδική ευκαιρία για να καμαρώσουμε, μεταξύ των άλλων, λαμπρά ταλέντα της σημερινής Ελλάδας που διαπρέπουν εκτός των συνόρων καθώς η συναυλία βασίζεται στη σύμπραξη νέων μουσικών από την κεντρική Ευρώπη, την Ουκρανία, την Νότιο Κορέα και από την χώρα μας, υπό την καθοδήγηση τους διεθνούς φήμης  Έλληνα βιολονίστα και παιδαγωγού Χρήστου Κανέττη.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ανταλλαγής που καθιερώθηκε το 2013 από τον Χρήστο Κανέττη, αποτελεί  μια κομβικής σημασίας σύμπραξη μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας, των Αυστριακών επαρχιακών κυβερνήσεων Βορείου και Νοτίου Τιρόλου, της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα καθώς και του Μουσικού Πανεπιστημίου Mozarteum και αναδεικνύει, γιά μιά φορά ακόμη, το νόημα και τη δύναμη της συνεργασίας στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

Για τη 10η επέτειό του, το “Strings in Motion” περιβάλλεται από νέους βιρτουόζους και εξαιρετικούς μουσικούς δωματίου και ανιχνεύει ένα πέρασμα μέσα από την Μπαρόκ Κλασική και Ρομαντική περίοδο.

Σας περιμένουμε λοιπόν για να θαυμάσουμε και να χειροκροτήσουμε νέους μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με κοινό σημείο αναφοράς ένα από τα σημαντικότερα μουσικά ιδρύματα του κόσμου. 
Πέρα από την συναυλία ο κύριος Κανέττης θα παραδώσει και masterclass βιολιού σε μαθητές του Δ.Ω.Κ. την Τετάρτη 30 Αυγούστου, από τις 18:00 έως τις 20:00!” αναφέρουν οι διοργανωτές.