Παρασκευή
20
Μάιος
TOP

Έγινε… Λίβανος για την σταφίδα -Οι αγρότες στους δρόμους -Χαμός με τακτικισμούς, καταγγελίες (video)

Ό,τι κατάφερε να φτιάξει δίνοντας μια νέα πνοή στο ΥΠΑΑΤ ως υπουργός ο Μάκης Βορίδης  -εξασφαλίζοντας μέσα σε χρόνο dt σειρά αποζημιώσεων στους παραγωγούς και άλλα πολλά που έγιναν επί ημερών του – κατάφερε όχι απλά να μη… συνεχίσει ο Σπήλιος Λιβανός, αλλά και να φτάσει στο σημείο να βγάλει τους αγρότες στους… δρόμους!

Ο υπουργός λοιπόν Αγροτικής Ανάπτυξης, κατάφερε για διαφορετικά θέματα να γίνει… κόκκινο πανί για τους αγρότες από την Πελοπόννησο και την Κρήτη, τις μεγαλύτερες δηλαδή, παραγωγικές περιοχές της χώρας. Τα όσα ωστόσο  εξελίσσονται εδώ και μήνες σε σχέση με τη σταφίδα, φέρουν την προσωπική του… υπογραφή, στην αποτυχία χειρισμού των καταστάσεων. Δεν είναι τυχαίο πως ο ίδιος είχε δεσμευτεί άλλα και… άλλα πλέον συμβαίνουν, με τους ίδιους τους παραγωγούς να κάνουν λόγο για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων.

Δείτε τι έχει εξελιχθεί

ΤΟΥ ΕΡΙΞΑΝ “ΠΟΡΤΑ” ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΕ… ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ

«Άκυρο» έριξαν στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό οι εκπρόσωποι των αγροτών, των συνεταιριστικών οργανώσεων και των παραγωγικών φορέων, αφού επέλεξαν να μην προσέλθουν στη συνάντηση που είχε προγραμματιστεί, λίγες ώρες στην πραγματικότητα, πριν το μεγάλο, όπως αναμένεται, συλλαλητήριο της Παρασκευής για τη σταφίδα. Οι παραγωγοί και όχι μόνο, έχοντας την προηγούμενη εμπειρία της… κοροϊδίας, επέλεξαν να μην συμμετάσχουν στο «παιχνιδάκι» αυτό και τα προσέλθουν κανονικά στο συλλαλητήριο, διεκδικώντας με τρόπο εμφατικό, τα αυτονόητα!

(διαβάστε πατώντας εδώ την συνέχεια)

ΔΙΑΛΟΓΟ… ΕΙΔΕ ΑΠΟΨΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ 

Αίσθηση προκαλεί η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  με χαρακτηριστικό τίτλο: Νέα πρόσκληση Λιβανού σε αγρότες, καθώς ο υπουργός, φέρεται να είδε ανταπόκριση στο κάλεσμά του και όχι μόνο αυτό, λόγω αυτής ακριβώς της… ανταπόκρισης να μην έχουν βάση, οι αιτιάσεις της Συντονιστικής.

(διαβάστε πατώντας εδώ την συνέχεια)

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Στο φόντο των όσων εξελίχθηκαν και στην βάση της ανακοίνωσης του Υπουργού απάντησε υπήρξε από την Ένωση Μεσσηνίας.

Οι σταφιδοπαραγωγοί απαντούν… σε Λιβανό με συλλαλητήριο – Το “μασάζ” στους “γαλάζιους” βουλευτές και η… τακτική

Δυναμικό συλλαλητήριο ετοιμάζουν οι σταφιδοπαραγωγοί, οι σύλλογοι και οι ενώσεις τους στην Αθήνα, με άκρως χαρακτηριστικά για την όλη κατάσταση να είναι εκείνα που επισημάνθηκαν στην συνεδρίαση της Παναιγιαλείου από τον Πρόεδρό της Αθανάσιο Σωτηρόπουλο, του οποίου οι θέσεις αποτέλεσαν και την απόφαση που πήρε η Ένωση, με σημείο αναφοράς το αίτημα για απόσυρση των 5.000 τόνων των αναγνωρισμένων αποθεμάτων και την παράλληλη στήριξη των σταφιδοπαραγωγών. Ο κ. Σωτηρόπουλος μεταξύ άλλων επικρίνει την πολιτική που… ακολούθησε ο ΥΠΑΑΤ σημειώνοντας “…κ. Λιβανέ θα μείνεις στην ιστορία…. η πολιτική σου βάζει ταφόπλακα στην σταφιδοκαλλιέργεια”.

(διαβάστε εδώ την συνέχεια)

Παραίτηση Λιβανού ζητούν κτηνοτρόφοι και αγροτικοί σύλλογοι με αιτία την τελευταία ελλειμματική πληρωμή

Τον απόηχο της πληρωμής που είδε πετσοκομμένες τις κοινοτικές ενισχύσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων, ακολουθεί ένα έντονο κύμα αγανάκτησης, ενώ πλέον αρκετοί συνεταιρισμοί και Ενώσεις αγροτών δεν διστάζουν να ζητήσουν ακόμα και την παραίτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιου Λιβανού. Η μέχρι σήμερα αξιολόγηση της κατάστασης έρχεται να επιβεβαιώσει τις αδικαιολόγητες αδυναμίες του συστήματος να προχωρήσει στην ταυτοποίηση της ταυτότητας ακινήτου (ΑΤΑΚ) και στις επιλεξιµότητες. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι όσοι παραγωγοί έκαναν αλλαγές στο Ε9 ή στο ΑΤΑΚ ή έχουν δηλώσει στο ΟΣ∆Ε συνολικά τα στρέµµατα µιας περιοχής, τα οποία ωστόσο στο Ε9 φαίνονται σαν πολλά ξεχωριστά αγροτεµάχια, δεν πληρώθηκαν καθόλου.

(διαβάστε εδώ την συνέχεια)