Σάββατο
9
Δεκέμβριος
TOP

Είναι η Τρίτη η νέα Δευτέρα; Πώς η τηλεργασία άλλαξε την εργασιακή εβδομάδα

Μπορεί οι ημέρες που εργαζόμασταν εξ ολοκλήρου από το σπίτι να αποτελούν πλέον παρελθόν, όμως είναι πολλές οι επιχειρήσεις που συνεχίζουν να προσφέρουν στους υπαλλήλους τους ευελιξία.

Ποια όμως πρέπει να είναι η ισορροπία μεταξύ του χρόνου παραμονής στα γραφείο και της εξ αποστάσεως εργασίας;

Καθώς ο επιχειρηματικός κόσμος προσαρμόζεται στη νέα εποχή της ευέλικτης εργασίας, οι εταιρείες πειραματίζονται για το βέλτιστο πρόγραμμα. Κανείς δεν έχει ακόμη την οριστική απάντηση στο ερώτημα πόσες ημέρες την εβδομάδα θα πρέπει να βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο γραφείο ή στο σπίτι.

Βρίσκοντας την χρυσή τομή
Η εργασία τρείς ημέρες την εβδομάδα στο γραφείο αποτελεί το σύνηθες, με την Google να είναι μεταξύ εκείνων που επιλέγουν αυτή την αναλογία του 3:2, ενώ σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη στις ΗΠΑ το 2021, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι τρεις μέρες είναι το καλύτερο μοντέλο.

Τι λένε οι εργαζόμενοι
Η μελέτη της IWG στους 300 ευέλικτους χώρους εργασίας της στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκάλυψε ότι η Τρίτη, η Τετάρτη και η Πέμπτη είναι οι ημέρες που προτιμούν οι εργαζόμενοι για εργασία στο γραφείο.

Σύμφωνα με τη μελέτη πολλοί εργαζόμενοι επιλέγουν το μεσαίο τριήμερο αντί για την αρχή και το τέλος της εβδομάδας, αποφεύγοντας τις μετακινήσεις της Δευτέρας και της Παρασκευής που ενδέχεται να έχει περισσότερη κίνηση, σε μια προσπάθεια να επιτύχουν μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, μέσω της υβριδικής εργασίας, απολαμβάνοντας περισσότερες συνεχόμενες μέρες στο σπίτι.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

πηγη iefimerida.gr