Παρασκευή
14
Ιούνιος
TOP

Εισαγγελική παρέμβαση για τους αντιεμβολιαστές που μηνύουν εκπαιδευτικούς – Αφορμή ερώτηση της βουλευτού Νάντιας Γιαννακοπούλου

Παραγγελία προς τους Εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών όλης της χώρας να διερευνήσουν εάν τελούνται ποινικώς διωκόμενα αδικήματα από αντιεμβολιαστές-αρνητές εμβολίων που μηνύουν εκπαιδευτικούς έδωσε ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής, ζητώντας από τους συναδέλφους του λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης να επιλαμβάνονται τάχιστα και να ερευνούν εάν οι αναφερόμενες ενέργειες αντιεμβολιαστών – αρνητών συνιστούν  αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση  να ενεργήσουν  όπως ο νόμος ορίζει, και η παρέμβασή τους να είναι συνεχής.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε ερώτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Νάντιας Γιαννακοπούλου με τίτλο: «Ως πότε θα είναι απροστάτευτοι οι εκπαιδευτικοί από επιθέσεις αντιεμβολιαστών επειδή τηρούν τα πρωτόκολλα;»

Η μεσσηνιακής καταγωγής βουλευτής του Β2  Δυτικού Τομέα Αθήνας του Κινήματος Αλλαγής, καυτηρίασε το γεγονός ότι υποβάλλονται μηνύσεις εις βάρος των εκπαιδευτικών, επειδή απλά προσπαθούν να εφαρμόσουν το νόμο για τη δημόσια υγεία και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε ανεμβολιαστους μαθητές που δεν έχουν κάνει self test και δεν φορούν προστατευτική μάσκα.

Για το θέμα και την τροπή που πήρε μετά την ερώτηση που κατέθεσε, η Νάντια Γιαννακοπούλου, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best με τον Θέμη Κανελλόπουλο.

Διαβάστε παρακάτω το πλήρες κείμενο της ερώτησης της κας Γιαννακοπούλου:

“Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου 2021

«Ως πότε θα είναι απροστάτευτοι οι εκπαιδευτικοί από επιθέσεις αντιεμβολιαστών επειδή τηρούν τα πρωτόκολλα;» 

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Παιδείας και  Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε η Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου, μετά και το νέο περιστατικό επίθεσης εις βάρος εκπαιδευτικών από αρνητές – αντιεμβολιαστές γονείς μαθητών.

Η Βουλευτής, καυτηρίασε το γεγονός ότι υποβάλλονται μηνύσεις εις βάρος των εκπαιδευτικών, επειδή απλά προσπαθούν να εφαρμόσουν το νόμο για τη δημόσια υγεία και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε ανεμβολιαστους μαθητές που δεν έχουν κάνει self test και δεν φορούν προστατευτική μάσκα.

Τόνισε κατόπιν ότι η κυβέρνηση παραμένει απούσα σε όλα αυτά, επιτρέποντας το διασυρμό καθώς και την ηθική και σωματική ταλαιπωρία των εκπαιδευτικών, οι οποίοι καθίστανται έρμαια των διαθέσεων του κάθε αντιεμβολιαστή – αρνητή.

Κλείνοντας, η Βουλευτής, ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς εάν θα συνεχίσουν να ανέχονται τέτοια φαινόμενα εις βάρος των εκπαιδευτικών και τι σχετικές οδηγίες σκοπεύουν να δώσουν στην Αστυνομία για την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :

ΠΡΟΣ: Τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Παιδείας και  Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη

ΘΕΜΑ: «Απροστάτευτοι οι εκπαιδευτικοί απέναντι σε εις βάρος τους μηνύσεις και αγωγές γονέων αντιεμβολιαστών-αρνητών»

Κ. Υπουργοί,

Την πρώτη μόλις εβδομάδα λειτουργίας τους διανύουν τα σχολεία και τα περιστατικά με επιθέσεις και μηνύσεις εις βάρος εκπαιδευτικών από γονείς μαθητών αντιεμβολιαστών – αρνητών τείνουν να γίνουν μέρος της καθημερινότητας.

Νεότερο περιστατικό που ήλθε στο φως της δημοσιότητας αναφέρει ότι, σε γυμνάσιο στην περιοχή των Καμινίων γονέας μαθητή κάλεσε την αστυνομία και μήνυσε τρεις εκπαιδευτικούς του σχολείου, επειδή εφάρμοσαν το νόμο και δεν επέτρεψαν την είσοδο στην τάξη του ανήλικου υιού της χωρίς self test και προστατευτική μάσκα. Η μήνυση δε, περιλαμβάνει τις κατηγορίες του βασανισμού, της εσχάτης προδοσίας, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αλλά ακόμα και εγκληματικής οργάνωσης…

Οι τρεις εκπαιδευτικοί μάλιστα, ενώπιον συναδέλφων, μαθητών και γονέων, υποχρεώθηκαν να μπουν σε περιπολικό και οδηγήθηκαν ως κοινοί εγκληματίες του ποινικού δικαίου στο αστυνομικό τμήμα. Κατόπιν, ακολούθησε πολύωρη κατάθεση τους οπότε και αφέθηκαν ελεύθεροι μόνο μετά την παρέμβαση εισαγγελέα.

Το περιστατικό αυτό δυστυχώς δεν είναι το μοναδικό.

Είναι αδιανόητο κ. Υπουργέ, να εκτίθενται και να τιμωρούνται με τον τρόπο αυτό, εκπαιδευτικοί επειδή απλά εφαρμόζουν το νόμο για την προστασία της δημόσιας υγείας, την ίδια ώρα μάλιστα που σε τέσσερις μόλις ημέρες λειτουργίας των σχολείων έχουν ήδη εντοπιστεί 1.939 κρούσματα σε μαθητές, με τους επιστημονες να εκτιμούν πως οι μολύνσεις σε ανηλίκους ενδέχεται να φτάσουν ακόμα και τις 50.000.

Είναι αδιανόητο οι εκπαιδευτικοί να παραμένουν απροστάτευτοι από την πολιτεία, έρμαια των διαθέσεων του κάθε αντιεμβολιαστή – αρνητή.

Είναι αδιανόητο ακόμα και να μηνύονται ή να ζητούνται από αυτούς εξηγήσεις γιατί εφαρμόζουν τον Νόμο και τα Πρωτόκολλα, να αντιμετωπίζονται με τους ιδιους όρους μ΄αυτούς που τολμούν να απαιτούν να μην εφαρμοστούν.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί :

  1. Τι σκοπεύετε να κάνετε και πως θα προστατεύσει η κυβέρνηση τους εκπαιδευτικούς από αντίστοιχες επιθέσεις ;
  2. Θα συνεχίσετε να ανέχεσθε παρόμοιες καταστάσεις ;
  3. Σκοπεύετε να δώσετε σχετικές οδηγίες στην Αστυνομία ;