Κυριακή
26
Μάρτιος
TOP

«Είστε συνυπεύθυνοι όλοι, κοιτάτε από το… θρόνο σας από ψηλά την πόλη» (video)

Τα όσα αναδείχθηκαν από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλαμάτας και τον τρόπο χειρισμού της όλης υπόθεσης με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις -που εμφανίστηκαν ως αναγκαιότητα για να διεκδικήσει ο δήμος την πρόταση των ολοκληρωμένων αστικών αναπλάσεων- κάθε άλλο παρά… επιτιμητικά μπορούν να σταθούν στην προοπτική που ανοίγουν για το μέλλον της πόλης που… δεσμεύεται.

Τα κενά και οι ελλείψεις που φθάσαμε στο σημείο να αναγνωριστούν μέχρι και από τους ίδιους τους μελετητές, δεν φαίνεται να… απασχόλησαν πολύ τη δημοτική αρχή που κινήθηκε σε μια λογική περισσότερο του να πάρει τα χρήματα και μετά… βλέποντας και κάνοντας να πορευτεί. Η διάσταση αυτή μαζί με τις πολλές αβλεψίες και εκείνα που φέρνει κάνοντας την κατάσταση ασφυκτική στο κέντρο της πόλης, επισημάνθηκε και σχολιάστηκε ιδιαίτερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST.

Η Δέσποινα Ηλιοπούλου εντόπισε τα σημεία που ανοίγουν πλέον για την πόλη και τις προοπτικές με τις θέσεις στάθμευσης να… εξαφανίζονται και να μην υπάρχει αντικατάστασή τους, με το Διευθυντή της τηλεόρασης BEST, Νίκο Μπελογιάννη, να στέκεται επικριτικά στους χειρισμούς αυτούς και τα όσα επιφέρουν για το… αύριο.

Ο Νίκος Μπελογιάννης εστίασε στην πολιτική ευθύνη για αυτή την κατάσταση, τονίζοντας πως είναι όλοι συνυπεύθυνοι “και θα πρέπει να πάψουν να κοιτάνε από το θρόνο τους από ψηλά την πόλη και να δούνε τα προβλήματα στην ουσία τους”. Σημείωσε μεταξύ άλλων πως αποτελεί τουλάχιστον… παράξενο γεγονός ότι πέρασαν τρία χρόνια και ακόμη ο δήμος δεν έχει βρει ένα μελετητικό γραφείο με επάρκεια να χειριστεί το ζήτημα αυτό, παρά επαφίεται στις προσεγγίσεις ενός… μεσιτικού γραφείου με συνεργάτες μηχανικούς! Παράλληλα, ανέφερε πως από τις βιαστικές κινήσεις που έγιναν και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας η αγανάκτηση του κόσμου είναι μεγάλη για τα όσα… πρωτόγνωρα σημειώνονται για την προοπτική της Καλαμάτας. Νωρίτερα είχε μιλήσει για το «έγκλημα» του παρελθόντος να μην δρομολογηθεί το έργο ενός μεγάλου χώρου πάρκινγκ στην καρδιά της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Ανάμεσα σε αυτά άσκησε δριμεία κριτική στις εικόνες του «μαρτυρίου» του να βρεθεί θέση στάθμευσης στην παραλία τις ημέρες αυτές που υπήρξε μια καλή κίνηση, εκεί όπου δεν βρέθηκε… ένας να ανοίξει την πόρτα στο λιμάνι και να αποδώσει τον ελεύθερο χώρο «ανακουφίζοντας» την κυκλοφορία στην ζώνη αυτή. Μέσα σε όλα και η δημοτική αστυνομία που ήταν παντελώς απούσα στο να εξυπηρετήσει τον κόσμο, με τον Διευθυντή του BEST να αναφέρει χαρακτηριστικά πως «…την έχουν μόνο για τις εκκλησίες». Αξίζει να αναφερθεί για την εικόνα που εμφάνισε η πόλη και τον… διθύραμβο της εστίασης πως δεν δουλέψανε όλα τα μαγαζιά, παρά μόνο ένα καλύτερο πρόσημο είχαν οι νέες προτάσεις που προστέθηκαν.