Πέμπτη
18
Απρίλιος
TOP

Εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στην Καλαμάτα

Η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ μαζί με τον πολυχώρο δημιουργίας της ΚΝΕ στην Καλαμάτα “Μικρόβιο – Γιώργος Βουβαλέας” προχωρούν σε μία σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων μπροστά στα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου με τίτλο “Ο Νοέμβρης ήταν μία κόκκινη γραμμή. Η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική!”.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα εκδηλώσεων έχει ως εξής:
  • Κυριακή 12/11 στις 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί Ιστορικός Περίπατος με τίτλο “Η δικτατορία 1967-1974 – Μαθαίνουμε την αλήθεια”. Το σημείο συνάντησης θα είναι στην πλατεία Όθωνος.
  • Πέμπτη 16/11 στις 19:00 μ.μ. θα προβληθεί το νέο Ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ για το Πολυτεχνείο στο εργατικό κέντρο της Καλαμάτας με τίτλο “Ο Νοέμβρης ήταν μία κόκκινη γραμμή. Η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική!”.
  • Παρασκευή 17/11 έως και Κυριακή 19/11 θα υπάρχει έκθεση της ΚΝΕ στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας με θέμα: “50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου”. Ώρες λειτουργίας 10:00-14:00 και 18:00-21:00.
Παράλληλα με όλα αυτα οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Μεσσηνία καλούν σε συμμετοχή και στήριξη της συγκέντρωσεις που πραγματοποιείται από τα σωματεία της πόλης της Καλαμάτας στις 17 Νοέμβρη στην πλατεία 23ης Μαρτίου στις 18:30.
Τέλος, από Νοέμβρη μέχρι και 18 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός καλλιτεχνικής δημιουργίας με θέμα: “Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών”. Συμμετοχή στο διαγωνισμό μπορεί να λάβει όποιος θέλει φτιάχνοντας μία αφίσα, ένα ποίημα ή/και ένα τραγούδι. Για συμμετοχή αποστέλλετε το έργο σας στο email: [email protected]