Σάββατο
20
Ιούλιος
TOP

Εκδήλωση για τον σπουδαίο ποιητή Μιχάλη Κατσαρό σήμερα στην Κυπαρισσία

«Μιχάλης Κατσαρός “Είμαι ο άνεμος, η βροχή, τα έρημα δάση”»

Ο Σύλλογος Κυπαρισσίων «Η Αρκαδιά», το περιοδικό «Τριφυλιακή Εστία», το περιοδικό «Νέο Επίπεδο» και οι συνεργάτες του θα πραγματοποιήσουν σήμερα Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο Λαογραφικό Μουσείο «Κωστής Παλαμάς», στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας, εκδήλωση με θέμα «Μιχάλης Κατσαρός: “Είμαι ο άνεμος, η βροχή, τα έρημα δάση”».

Στην εκδήλωση, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα και με την οικονομική στήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας, θα γίνει παρουσίαση του έργου του μεγάλου μας ποιητή Μιχάλη Κατσαρού, με αφορμή σχετική έκδοση του περιοδικού “Νέο Επίπεδο”.

Για τον ποιητή θα μιλήσουν και θα διαβάσουν ποιήματα οι: Αντώνης Σκιαθάς- ποιητής, πρόεδρος του Γραφείου Ποιήσεως, Παντελής Μπουκάλας- ποιητής, μεταφραστής, κριτικός λογοτεχνίας, Γιάννης Στεφανάκις- ζωγράφος, χαράκτης, ποιητής, Νίκος Καλογερόπουλος- ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, τραγουδοποιός, Κώστας Κρεμμύδας- ποιητής, εκδότης του περιοδικού “Μανδραγόρας”.

Στο ισόγειο του Μουσείου θα λειτουργήσει έκθεση με έργα του Γιάννη Στεφανάκι, καθώς και των ζωγράφων Ελεάννας Μαρτίνου και Θανάση Μακρή. Ο μουσικός Πάνος Τσίτσικας με τους συνεργάτες του θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από το μελοποιημένο έργο του ποιητή, σε συνθέσεις των Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλου κ.ά.

πηγη gargalianoionline.gr