Σάββατο
20
Ιούλιος
TOP

Εκδήλωση της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ Κατάθεση στεφάνων για τον 1 χρόνο από το τραγικό ναυάγιο της Πύλου

Εκδήλωση προγραμματίζει η Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ με κατάθεση στεφάνων για τον έναν χρόνο από το τραγικό ναυάγιο της Πύλου. Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 14 Ιουνίου, στις 7:30 το απόγευμα, στο Λιμάνι Καλαμάτας (έναντι Λιμεναρχείου). 

Δελτίο Τύπου

Ένα χρόνο μετά δεν ξεχνάμε! Εναντιωνόμαστε στην πολιτική που μετατρέπει τις θάλασσές μας σε υγρά νεκροταφεία!

Στις 14 Ιουνίου συμπληρώνεται 1 χρόνος από το τραγικό ναυάγιο της Πύλου, με εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες νεκρούς.

Οι πραγματικοί ένοχοι για το έγκλημα της Πύλου είναι η πολιτική της ΕΕ και των Κυβερνήσεων.

Η προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι τεράστιες ευθύνες του  κράτους, της FRONTEX και της ίδιας της ΕΕ για το ναυάγιο και την επιχειρησιακή διαχείρισή του, δεν περνάει!

Το έγκλημα στην Πύλο δεν θα ξεχαστεί, γιατί αυτό επιβάλλει το δίκαιο αίσθημα της οργής του λαού που διαδήλωσε μαζικά τις μέρες του πολύνεκρου ναυαγίου και την ημέρα του δικαστηρίου.

Η κυβέρνηση, οφείλει να απαντήσει τι έγινε το μοιραίο βράδυ, γιατί δεν σώθηκαν εκατοντάδες απελπισμένοι άνθρωποι που κινδύνευαν, ανάμεσά τους εκατοντάδες γυναίκες και ανυπεράσπιστα παιδιά.

Ένα χρόνο μετά η Μεσόγειος συνεχίζει να γίνεται θάλασσα νεκρών.

Γιατί συνεχίζει η αιτία, η πολιτική ΕΕ – Κυβερνήσεων.

·         Η πολιτική που γεννά φτώχια και πολέμους, αναγκάζοντας ολόκληρους λαούς να ξεσπιτώνονται κατά εκατομμύρια από τον τόπο τους για να βρουν μια καλύτερη ζωή.

·         Η πολιτική που σπρώχνει εξαθλιωμένους ανθρώπους στα χέρια των δουλεμπόρων, να τους στοιβάζουν σε σαπιοκάραβα για να διασχίσουν τη Μεσόγειο, που έχει μετατραπεί σε υγρό τάφο για πάνω από 28.000 από αυτούς.

·         Η πολιτική που αντί να διευκολύνει την μετάβαση των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες προορισμού τους, τους εγκλωβίζει σε στρατόπεδα τύπου Μόρια, με τα διάφορα «Δουβλίνα» και το νέο Σύμφωνο για την Μετανάστευση και το Άσυλο. Που με εργαλείο τις δυνάμεις του Frontex, εφαρμόζει τη βίαιη επαναπροώθηση  προσφύγων και μεταναστών, πολλές φορές οδηγώντας σε ναυάγια.

Την ίδια στιγμή αυτοί που τους πνίγουν, προωθούν «δουλεμπορικές» συμφωνίες μεταξύ χωρών εντός και εκτός Ε.Ε. για την εξασφάλιση φτηνού εργατικού δυναμικού για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Ένα χρόνο μετά ΕΕ και κυβερνήσεις κλιμακώνουν την εγκληματική πολιτική τους. Από την μία κλιμακώνουν τις πολεμικές συγκρούσεις για τα συμφέροντα μιας χούφτας πολυεθνικών. Από την άλλη με το νέο Σύμφωνο έκτρωμα προχωράνε στον ενταφιασμό της Συνθήκης της Γενεύης για τους πρόσφυγες, κλιμακώνοντας τις επαναπροωθήσεις, εγκλωβισμού στα στρατόπεδα συγκέντρωσης κτλ. Υπόλογοι είναι και τα υπόλοιπα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α.) της Ε.Ε., που έχουν συνδιαμορφώσει το αντιμεταναστευτικό πλαίσιο της Ε.Ε.

ΕΕ, κυβέρνηση της ΝΔ και Frontex είναι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας που οδηγεί τους ξεριζωμένους στον πάτο της θάλασσας, με την πολιτική της καταστολής και το ανοιγοκλείσιμο της κάνουλας των μεταναστευτικών ροών, ανάλογα με το πόσους και ποιους έχει ανάγκη κάθε φορά το κεφάλαιο.

Απαιτούμε την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών και την καταδίκη των πραγματικών ενόχων του πολύνεκρου ναυαγίου.