Δευτέρα
24
Ιούνιος
TOP

Έκκληση να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης -Β. Ξυγκώρος: Καταρρέει η οικονομία -Μπροστά σε τριπλή κρίση και νέο… δράμα για τις επιχειρήσεις (video)

Δεν υπάρχουν… λόγια για να περιγραφεί η κατάσταση στην οποία μπαίνουν οι επιχειρήσεις που κάθε άλλο παρά κανονικότητα βιώνουν. Το… δράμα είναι μπροστά και τους επόμενους μήνες με μια τριπλή κρίση να τις απειλεί συθέμελα και τον επιχειρηματικό κόσμο να κάνει έκκληση υψώνοντας κραυγή αγωνίας.

Κραυγή αγωνίας ύψωσε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος ο οποίος εκτίμησε πως αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης της τοπικής οικονομίας, μετά τις γιορτές θα έρθουν λουκέτα. «Στο πλαίσιο της πανδημικής, ενεργειακής και οικονομικής κρίσης πάμε ξεκάθαρα για κατάρρευση», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως τα λουκέτα θα διαδέχονται το ένα μετά το άλλο και η ανεργία θα εκτιναχθεί.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, καυτηρίασε παράλληλα τη λήψη των νέων μέτρων, τονίζοντας πως στην πραγματικότητα οι επιχειρήσεις είναι υπό το καθεστώς ενός ιδιότυπου lockdown χωρίς κανείς να μεριμνά για όλους όσοι βάλλονται. «Η κυβέρνηση προσπαθεί να μην κλείσει τα καταστήματα γιατί θα έπρεπε να λάβει αντίστοιχα μέτρα», ανέφερε ο κ. Ξυγκώρος που στάθηκε ειδικά στα κέντρα διασκέδασης που για το επόμενο διάστημα θα είναι στην πραγματικότητα κλειστά και κάλεσε τους εμπλεκόμενους φορείς να λάβουν μέτρα, αφού τα επαγγέλματα που θα βιώσουν τις παράπλευρες απώλειες είναι πάρα πολλά και η συνέχεια αναμένεται τουλάχιστον δύσκολη.

«Πίσω από την εστίαση και τη διασκέδαση υπάρχουν πάρα πολλά επαγγέλματα», ανέφερε χαρακτηριστικά λέγοντας πως έπρεπε ήδη να ενεργοποιηθούν τα ανάλογα εργαλεία όπως και το 2020. «Δυστυχώς δεν έγινε τίποτε ενώ τρέχουν οι υποχρεώσεις», σημείωσε ο Βαγγέλης Ξυγκώρος φέροντας στην επιφάνεια το μείζον ζήτημα της διαγραφής χρεών.