Κυριακή
10
Δεκέμβριος
TOP

Εκλογές 2023: Στις 11:00 ο Μητσοτάκης στη Σακελλαροπούλου – Εισηγείται την προκήρυξη εκλογών και τη διάλυση της Βουλής

Στον αστερισμό της προεκλογικής περιόδου εισέρχεται και επίσημα σε λίγες ώρες η χώρα, καθώς ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μεταβεί στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου στην πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για να ζητήσει διάλυση της Βουλής.

Νωρίτερα, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου θα υπογράψουν διά της περιφοράς τη σχετική Πράξη του οργάνου.

Τι θα πει ο Μητσοτάκης

Αμέσως μετά είναι προγραμματισμένη η μετάδοση δήλωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αναμένεται να να αναφερθεί στις οικονομικές εξελίξεις και στον στόχο της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει γι’ αυτό το σκοπό, ο σχηματισμός ισχυρής κυβέρνησης με νωπή λαϊκή εντολή.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται στο μήνυμα του, μεταξύ άλλων, να τονίσει ότι οι εκλογές διεξάγονται στη δύση της κυβερνητικής θητείας, 2 περίπου μήνες πριν από την επίσημη λήξη της, και ότι παρέμεινε πιστός στη δέσμευση του να εξαντλήσει τον συνταγματικό χρόνο και η χώρα να μην οδηγηθεί σε πρόωρες κάλπες.

Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα αναμένεται να θυροκολληθεί στη Βουλή αργότερα το απόγευμα.

Ήδη ανακοινώθηκαν οι δύο θέσεις υπουργών που αλλάζουν χέρια.

Τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη αντικαθιστά με καθήκοντα υπηρεσιακής υπουργού η κ. Καλλιόπη Σπανού, καθηγήτρια Διοικητικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, η οποία είχε διατελέσει και Συνήγορος του Πολίτη. Η ορκωμοσία της θα γίνει την Κυριακή, στις 18:00.

Νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος στη θέση του Γιάννη Οικονόμου, αναλαμβάνει ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

πηγη: .in.gr