TOP

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Θριαμβευτής με σαρωτική νίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης με 68,42% -Δείτε όλα τα αποτελέσματα -Υψηλή η συμμετοχή και στη Μεσσηνία (πίνακες)

Σαρωτική νίκη Ανδρουλάκη με πάνω από 68%. Η μεγάλη προσέλευση στις κάλπες χαρακτήρισε και το δεύτερο γύρο των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, προς ικανοποίηση των υποψηφίων και του κόσμου που υποστηρίζει την παράταξη και βλέπει, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν πολλοί, κάτι να αλλάζει και το ενδιαφέρον του κόσμου για το ΠΑΣΟΚ να επιστρέφει.

Σάρωσε στη Μεσσηνία ο Νίκος Ανδρουλάκης!

Όλα τα αποτελέσματα

Όχι μόνο ανέτρεψε το σκηνικό του πρώτου γύρου (τη μικρή διαφορά του Γ. Παπανδρέου), αλλά και σάρωσε στη Μεσσηνία ο Νίκος Ανδρουλάκης στον β’ γύρο.

NEOTEΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

ΠΕΤΑΛΙΔΙ

Ανδρουλάκης: 71

Παπανδρέου: 67

NEOTEΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ

Ανδρουλάκης: 132

Παπανδρέου: 111

NEOTEΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

ΦΙΛΙΑΤΡΑ

Ανδρουλάκης: 63

Παπανδρέου: 56

NEOTEΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ

Ανδρουλάκης: 78

1 άκυρο

NEOTEΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 

Ανδρουλάκης: 149

NEOTEΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

ΠΥΛΟΣ

Ανδρουλάκης: 130

NEOTEΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

ΚΟΡΩΝΗ

Ανδρουλάκης: 63

1 άκυρο

NEOTEΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ

Ανδρουλάκης: 111

Παπανδρέου : 50

NEOTEΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ:

Ανδρουλάκης: 52

Παπανδρέου: 46

NEOTEΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

ΚΟΠΑΝΑΚΙ:

Ανδρουλάκης: 113

Παπανδρέου: 71

NEOTEΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

206.180 πολίτες ψήφισαν στον β’ γύρο

NEOTEΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Η συμμετοχή 82% σε σχέση με προηγουμένη στη Μεσσηνία

NEOTEΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

-> Πιάνει τις 3.500 η συμμετοχή στη Μεσσηνία, πάνω από το 70% σε σχέση με την πρώτη Κυριακή. Στοιχείο σημαντικό σε σχέση και με τις κακές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στο νομό σήμερα.

NEOTEΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

-> Παράταση μισής ώρας στη διαδικασία – Έχουν ψηφίσει πάνω από 200.000 πολίτες

NEOTEΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

> Πιθανή παράταση

Την ίδια στιγμή δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση μισής ώρας και οι κάλπες να κλείσουν στις 7.30 αντί για τις 7.00μμ. Υπενθυμίζουμε ότι και στον πρώτο γύρο των εκλογών δόθηκε παράταση στην ψηφοφορία στα εκλογικά τμήματα ωστόσο, που είχαν παρατηρηθεί ουρές και προβλήματα κατά τη διαδικασία. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη φορά η παράταση θα αφορά σε όλα τα εκλογικά τμήματα.

Πολύ μεγάλη συνεχίζει να είναι η συμμετοχή. Συγκεκριμένα, λιγότερο από 1 ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες έχουν ψηφίσει 193.000 άνθρωποι.

NEOTEΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Μέχρι τις 4 μ.μ. στις κάλπες είχαν προσέλεθει περίπου 150.000 πολίτες. Τα επιτελεία και των δυο υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξα, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο πως η προσέλευση των ψηφοφόρων θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει τους 200.000. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι ψηφοφόροι ξεπέρασαν τους 270.000.

Πηγή: iefimerida.gr

NEOTEΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Μαζική η προσέλευση στις κάλπες για τις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι πάνω από 140.000 φίλοι και μέλη του κόμματος έχουν ήδη λάβει μέρος στη διαδικασία. Συγκεκριμένα, στις 14:30 η προσέλευση είχε ξεπεράσει τις 140.000.

NEOTEΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Νίκος Ανδρουλάκης: Καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε όλοι μαζί ισχυρή και περήφανη τη δημοκρατική παράταξη

Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για την πατρίδα μας, τη δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, όνειρα, ελπίδες, προσδοκίες όλων των γενεών ενώνονται. Ζητώ ξανά και αυτή την Κυριακή μεγάλη συμμετοχή από τους προοδευτικούς δημοκράτες που ήρθαν και την πρώτη Κυριακή. Ζητώ καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε όλοι μαζί ισχυρή και περήφανη τη δημοκρατική παράταξη.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, υποστήριξε: «Θεωρώ, ότι θα έχουμε δυνατότητα να έχουμε έναν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας μαζί του και προσβλέπω σε ουσιαστική, ποιοτική αντιπολίτευση. Για μένα ποιοτική είναι η αντιπολίτευση που καταθέτει προτάσεις. Μια καλή αντιπολίτευση θα κάνει και την κυβέρνηση καλύτερη».

NEOTEΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Λίγο πριν τις 11, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Μεταμόρφωση ο Ανδρέας Λοβέρδος.

NEOTEΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις 7 το απόγευμα αν και δεν αποκλείεται να δοθεί μικρής διάρκειας παράταση εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, όπως συνέβη και την προηγούμενη εβδομάδα. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι ψήφισαν και στον α’ γύρο της διαδικασίας. Εκτιμάται ότι γύρω στις 10 το βράδυ θα έχει ανακοινωθεί το 15% των αποτελεσμάτων που θα δώσει τη δυνατότητα να φανεί, ως τάση, το τελικό αποτέλεσμα.

NEOTEΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Ώρα ψήφου και για τον Νίκο Ανδρουλάκη.

NEOTEΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Πριν λίγα λεπτά, ο ένας εκ των δύο υποψηφίων που πέρασεστον δεύτερο γύρο, ο Γιώργος Παπανδρέου προσήλθε στο δημαρχείο της Νίκαιας όπου και ψήφισε.

Αμέσως μετά, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε: «Την περασμένη Κυριακή στείλαμε το μήνυμα για μία μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Σήμερα καλούμαστε να επιλέξουμε μια ισχυρή ηγεσία για ισχυρή παρουσία στη Βουλή. Αύριο έχουμε δουλειά και νέους αγώνες».

NEOTEΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Στην Καλαμάτα η προσέλευση και αυτή τη φορά είναι μεγάλη. Όχι στα μεγέθη της περασμένης εβδομάδας, λόγω καιρού, παρόλα αυτά οι αριθμοί των φακέλων είναι κοντά σε εκείνους της προηγούμενης Κυριακής.

Φωτό: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Φωτό: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Η ανιαρή διαδικασία που εξελίχθηκε σε συναρπαστική αναμέτρηση

Οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ από μια μάλλον ανιαρή εσωκομματική διαδικασία, εξελίχθηκε σε μια συναρπαστική αναμέτρηση που καταλήγει με όρους που κανείς δεν φαντάζονταν πριν από μερικούς μήνες. Από τις τρεις υποψηφιότητες, Γεννηματά, Λοβέρδου και Ανδρουλάκη περάσαμε στις 4 με την προσθήκη Καστανίδη. Ακολούθησαν τα δραματικά γεγονότα με τη νοσηλεία και τελικά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, οι υποψηφιότητες Γερουλάνου και Χρηστίδη και τέλος του Γιώργου Παπανδρέου. Η προεκλογική περίοδος δεν είχε μεγάλες εκπλήξεις και χαρακτηρίστηκαν από πολιτισμένη αντιπαράθεση μεταξύ των έξι – άλλωστε οι 3 που είχαν ξεχωρίσει είχαν και πολιτική β΄ γύρου και απέφευγαν τις προσωπικές επιθέσεις απέναντι σε έναν αντίπαλο που ίσως αποδεικνυόταν εν δυνάμει σύμμαχος για τη δεύτερη Κυριακή.

Οι δημοσκοπικές προβλέψεις για άνοδο των ποσοστών του ΚΙΝΑΛ, η ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της κοινής γνώμης που έστρεψε ξανά μετά από χρόνια το ενδιαφέρον στη Χ. Τρικούπη και, κυρίως, η ανέλπιστη προσέλευση 270.000 πολιτών στις κάλπες του πρώτου γύρου, ήταν οι πιο ευοίωνες παρακαταθήκες για το μέλλον του κόμματος.

Θυμίζουμε ότι στον πρώτο γύρο πρώτος ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης, που συγκέντρωσε 98.431 ψήφους (36,88%), δεύτερος ο Γιώργος Παπανδρέου τον οποίο ψήφισαν 74.093 ψηφοφόροι (27,97%), τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 69.411 ψήφους (25,98%), στη τέταρτη θέση ο Παύλος Χρηστίδης με 8.642 ψήφους (3,25%), πέμπτος ο Παύλος Γερουλάνος που συγκέντρωσε 7.946 ψήφους (2,92%) και στην έκτη θέση ο Χάρης Καστανίδης με 7.824 ψήφους (2,94%).
Με αυξημένη προσέλευση συνεχίζονται οι εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έως τις 14:00 είχαν προσέλθει στα εκλογικά τμήματα πάνω από 130.000 ψηφοφόροι. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αν συνεχιστεί ο ίδιος ρυθμός προσέλευσης, πιθανόν να ψηφίσουν τελικά περί τους 200.000 πολίτες.

Να σημειωθεί ότι σήμερα οι διαδικασίες είναι πιο γρήγορες, καθώς οι ψηφοφόροι δεν χρειάζεται να συμπληρώσουν αίτηση μέλους ή φίλου, ούτε να πληρώσουν εκ νέου τα 3 ευρώ, ενώ οι σταυροί επιλογής είναι μόνο δύο.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη συμμετοχή, ενώ παρατηρούνται κάποια μικροπροβλήματα καθώς σε κάποιες περιπτώσεις οι εφορευτικές επιτροπές δεν δεν βρίσκουν στις λίστες ψηφισάντων κάποιους που ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή.

Οι κάλπες άνοιξαν από τις 7 το πρωί και δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είχαν ψηφίσει την προηγούμενη Κυριακή, στον α’ γύρο. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, εκτός εάν δοθεί κάποια παράταση όπως συνέβη και την προηγούμενη εβδομάδα. Τα πρώτα αποτελέσματα υπολογίζεται να βγουν 1-1,5 ώρα αφότου κλείσουν οι κάλπες.

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου

Τα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής έδειξαν μια σαφή τάση του εκλογικού σώματος. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκοψε πρώτος το νήμα με άνεση και διαφορά 8,91% (23.697 ψήφους) έναντι του δεύτερου Γ. Παπανδρέου

Συνολικά, ψήφισαν 270.706, ενώ έγκυρα ήταν 268.798 ψηφοδέλτια.

Ο Ν. Ανδρουλάκης κατέγραψε ποσοστό 36,88% (99.120 ψήφους).
Ο Γιώργος Παπανδρέου συγκέντρωσε 27,97% (75.183 ψήφους).
Ο Ανδρέας Λοβέρδος ποσοστό 25,98% (69.827).
Ο Παύλος Χρηστίδης 3,25% (8.733)
Ο Παύλος Γερουλάνος 2,99% (8.027)
Ο Χάρης Καστανίδης 2,94% (7.908)

Η ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ: Πώς και ποιοι ψηφίζουν

Στις επαναληπτικές εκλογές της 12/12/21 για την ανάδειξη Προέδρου ψηφίζουν μόνο όσοι ψήφισαν στην Εκλογική Διαδικασία της 5/12/21 σε οποιοδήποτε τμήμα διευκολύνονται για την άσκηση του δικαιώματός τους.

Ο ψηφοφόρος όταν προσέρχεται στο Εκλογικό Τμήμα καταθέτει υποχρεωτικά το ατομικό του στοιχείο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης), αναζητείται από τον χειριστή tablet στον εκλογικό κατάλογο που διαμορφώθηκε από τους ψηφίσαντες της 5/12/21 και όταν εντοπίζεται, διαπιστεύεται για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.
Στη συνέχεια, ο Γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής θα καταχωρεί όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στην κατάσταση ψηφισάντων και θα υπογράφει. Ακολούθως, ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής θα παραλαμβάνει το στοιχείο της ταυτοπροσωπίας και θα παραδίδει στον ψηφοφόρο το φάκελο και το ψηφοδέλτιο.
Ο ψηφοφόρος θα πηγαίνει υποχρεωτικά στο παραβάν για να κάνει την επιλογή του. Επιστρέφοντας ο ψηφοφόρος από το παραβάν, ο πρόεδρος θα σφραγίζει και θα μονογράφει το φάκελο και αφού τον ρίξει στην κάλπη, θα του παραδίδει το στοιχείο ταυτοπροσωπίας και θα αποχωρεί.
Οι ψηφοφόροι κατά την εκλογική διαδικασία της 12ης Δεκεμβρίου δεν πληρώνουν κανένα ποσό. Επισημαίνεται ότι η αναζήτηση των ψηφοφόρων που διαπιστεύτηκαν στις 5/12 με ΑΜΚΑ θα γίνεται υποχρεωτικά με ΑΜΚΑ και στις 12/12.
Εάν κάποιος ψηφοφόρος που δηλώνει ότι ψήφισε την πρώτη Κυριακή δεν εντοπίζεται για να διαπιστευθεί θα επικοινωνεί ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου ή κάποιος από τους εκπροσώπους των υποψηφίων με το call center του Κινήματος Αλλαγής στο τηλέφωνο 2103665040 για να αναζητηθεί τρόπος πιστοποίησης του ώστε να διευκολυνθεί στην άσκηση του δικαιώματός του.
Κανείς δεν μπορεί να ψηφίσει εάν δεν έχει διαπιστευτεί από τον χειριστή του tablet και δεν έχει εγγραφεί και στην κατάσταση ψηφισάντων. Εάν για οποιοδήποτε λόγο, είτε εξαιτίας διακοπής ρεύματος ή πτώσης του συστήματος τηλεπικοινωνιών είναι αδύνατη η διαπίστευση του, θα σταματάει η εκλογική διαδικασία για όσα λεπτά χρειαστεί μέχρι να επανέλθει σε λειτουργία το σύστημα. Σε περίπτωση που υπάρξει διαφορά μεταξύ διαπιστευμένων και ψηφισάντων το Εκλογικό Τμήμα θα ενημερώνει άμεσα πριν την Διαλογή των Ψηφοδελτίων την ΕΔΕΚΑΠ για να τους απαντήσει αν θα προχωρήσουν σε διαλογή των ψηφοδελτίων ή θα ακυρώνεται η ΚΑΛΠΗ.
Συνίσταται η προσοχή τόσο στα Μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής όσο και στους εκπροσώπους των υποψηφίων για την πιστή τήρηση των κανόνων ώστε ν’ αποφευχθεί κάθε πιθανότητα ακύρωσης Αποτελεσμάτων Εκλογικού Τμήματος. Τόσο οι πρόεδροι της Εφορευτικής Επιτροπής όσο και οι χειριστές του tablet θα λειτουργήσουν με τους κωδικούς που χρησιμοποίησαν στις 5/12».

πηγή:  www.iefimerida.gr